Annonce
Vesterbro

Sanne hjælper med andres rod

Sanne Severinsen har skabt en karriere gennem at coache andre til at rydde op i deres rod. Foto: René Mølskov

OPRYDNING. Indehaver af Rum til Livet, Sanne Severinsen, har skabt en karriere, hvor hun hjælper folk med at rydde op i deres ting. Hun havde selv svært ved at skille sig af med ting, og først da hun gav slip opdagede hun, det var en kæmpe lettelse.

RUM TIL LIVET: Som en danske udgave af netflix-hittet om Marie Kondo, hjælper vesterbroer Sanne Severinsen når rodet overtager livet. Altså det fysiske rod.

»Den største gene er helt sikkert, at rodet konstant opstår. Det giver en følelse af, at man rydder op hele tiden. ’Jeg når ikke at rydde op, før der er rodet igen’. Men det er rigtig ofte fordi der er for mange ting og vaner, der trænger til en justering,« siger hun.

Derfor har hun i mere end et år helliget sig sin virksomhed ’Rum til Livet’, hvor hun guider folk til bedre vaner og hjælper dem med at rydde op og skille sig af med ting.

Begyndte med sig selv

For at hjælpe andre, er det meget godt at forstå dem. Og det gør Sanne Severinsen. Hun har altid haft svært ved at skille sig af med ting. Og først, da hun begyndte at skille sig af med dem, opdagede hun lettelsen.

»Jeg græd, når ting gik i stykker, og har altid elsket at skabe systemer, der kan holde på alle tingene. Men de brød altid sammen, fordi jeg havde for mange ting.«

Det gik op for hende for 9 år siden, at hun blev nødt til at gøre op med sine systemer og i stedet rydde ud i sine ting.

Samtidig med, at hun flyttede fra Nørrebro til en mindre lejlighed på Vesterbro.

»Jeg gik ret hårdt til den, og sorterede mine ting. Det åbnede mine øjne for, at jeg havde mulighed for at have et helt andet liv,« siger hun.

Siden har hun sat jeg grundigt ind i emnet og læst et væld af litteratur, for eksempel læste hun for mange år siden Marie Kondos første bog om oprydning, og har af flere omgange ryddet godt ud i sit eget hjem.

Droppede lærertjansen

I 9 år arbejdede Sanne Severinsen som folkeskolelærer. Hun knoklede og elskede sit arbejde. Men så kom skolereformen.

»Der ændrede alt sig. Der skete et stemningsskifte og retorikken påvirkede mig enormt meget.«

I mellemtiden fik hun også sin datter, der nu er tre år.

»Det var helt ubærligt for mig at være væk fra hende de fleste af hendes vågne timer, mens jeg brugte alle mine kræfter på andres børn. Det er sådan vores samfund hænger sammen, det ved jeg, men det duede ikke for os. Derfor besluttede jeg at takke nej til hamsterhjulet og skabe et helt andet liv for os.«

Begyndte i det små

Hun gik stille og roligt i gang med at opbygge en følgerkreds på Instagram herefter udbyggede hun sin virksomhed.

I dag har hun både personlige rådgivningsforløb, hvor hun kommer hjem og hjælper med at strukturere oprydningen, tre forskellige online-forløb, en-til-en-samtaler og sin instagram-profil med gode tip.

Online-forløbet har hun løbende videreudviklet og kan eksempelvis være et 8-ugers forløb, hvor man får instruktionsvideoer, lydfiler og telefonsamtaler.

Hvorfor er det svært?

Telefonsamtalerne i forbindelse med online-forløbet handler om at sikre at hendes kunder ikke løber tør for motivation og ’livet tager over’.

»Hvorfor er det svært at give slip på ting, hvorfor er det svært at tage sig sammen, hvorfor er det svært at finde tid. Det er dybest set det, jeg hjælper jeg med,« siger hun.

Hvor mange ting, den enkelte har er underordnet. Målet for Sanne Severinsen er blot at hjælpe kunderne med netop deres mål.

»For mange handler det om tilknytningen til vores ting. Ting giver os tryghed. Og der kan være mange grunde til at holde fast på ting: Den har været dyr, jeg har aldrig fået den brugt, jeg har fået den i gave, den minder mig om moster Anna. Nogle gange er det reelt nok, men ofte gemmer vi mange ting, vi med fordel kan skille os af med.

Find Sanne Severinsen på: instagram: @rumtillivet eller www.rumtillivet.dk

Annonce
Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce