Annonce
Byliv

Savner du live-musik? Så få en takeaway-koncert hjem i din baggård

Musik til København byder på takeway-koncerter i din baggård. Her er det EP-aktuelle Louis Jarto, som giver koncert i en baggård på Vesterbro. Foto: Mai Staunsager/Indgreb
Et nyt projekt giver nu udfrielse til koncert-hungrende københavnere og tilbyder baggårds-livekoncerter, hvor musikernes løn allerede er betalt.

Alle bands er booket, og musikerne er betalt. Nu mangler "Musik til København" bare de sidste baggårde at afholde koncerter i, så live-musik elskende københavnere kan få slukket tørsten efter at gå til koncert her de forhåbentlig sidste uger af nedlukningen.

"Musik i København" går ud på at afholde koncerter uden at overtræde corona-restriktionerne. Måden det kan ske på er ved at afholde koncerterne i lukkede baggårde, så beboerne kan høre livemusik fra deres vinduer eller altaner.

Fordi der er tale om lukkede baggårde, kan "Musik til København" sikre, at forsamlingsloftet på fem personer overholdes. Samtidig kan musikerne komme ud at spille og beboerne kan nyde livemusik lige udenfor deres vinduer.

- Vi kommer med hele pakken. Orkester, lydanlæg og sågar tilladelse fra Politiet. Baggårdene skal bare betale et symbolsk beløb på 2500 kroner og sørge for opbakning fra beboerne. Så kører vi, siger Jan Samuelsen fra Indgreb, der har taget initiativ til "Musik til København".

Annonce

Præmiere på Vesterbro

Første koncert er med EP-aktuelle Luis Jarto og bliver afholdt 17. marts i en baggård på Vesterbro. For ikke at tiltrække publikum udefra og derved komme til at bryde forsamlingsloftet kan Jan Samuelsen ikke oplyse præcis hvilken baggård, der er tale om. Han fortæller dog, at den har omkring 200 beboere. Og det er slet ikke for lille et publikumsantal til, musikerne gider stille op.

- Nej, der er mange spillesteder, hvor 200 publikummer er et fint besøgstal. Så det er ikke noget problem, siger Jan Samuelsen, der har arrangeret koncerter i 15 år.


Vi kommer med hele pakken. Orkester, lydanlæg og sågar tilladelse fra Politiet. Baggårdene skal bare betale et symbolsk beløb

Jan Samuelsen, Musik til København


Annonce

Fælles live-oplevelse

Han påpeger, at corona har skabt en paradoksal situation:

- Jeg har aldrig manglet spillesteder før. Det har altid været finansieringen til musikerne, der var problemet. Men den her gang er det omvendt. Vi har fået finansiering, så musikerne får deres hyre. Men vi søger stadig flere spillesteder i form af baggårde, siger Jan Samuelsen.

I første omgang kører "Musik til København" frem til 5. april, hvor 12 koncerter udbydes til baggårde i hele København, der længes efter livemusik og for eksempel kan bruge pengene fra den corona-aflyste julefrokost på noget god musik, man kan nyde i fællesskab hjemme fra sig selv.

De tre første takeaway-koncerter bliver afholdt i baggårde på Vesterbro, Sydhavn og Amager.

Pengene til musikerne kommer fra spillestederne Alice, VEGA og Rust, Komponistforeningerne DJBFA, DKF - Dansk Komponist Forening og genreorganisationerne Snyk, Rosa og Jazz Danmark samt Copenhagen Opera Festival og Copenhagen Summer Festival.

Sådan får du en takeaway-koncert i din baggård

Det er lidt live-musikkens Tinder at få en koncert ud i sin baggård med "Musik til København".

For det er Jan Samuelsen, der finder den rette solist eller band til de forskellige baggårde.

Der er dog et bredt udvalg af genrer på menuen. Her er et par eksempler på, hvad der er serveret.

17. marts: EP-aktuelle Louis Jarto, præsenteret af DJBFA - spiller i en baggård på Vesterbro

20. marts: Barbro, præsenteret  af VEGA - spiller i en baggård i Sydhavn

22. marts: Simone Sand Victor og Ulrich Stærk - stjernesopran og pianist, præsenteret af Copenhagen Opera Festival - spiller i en baggård på Amager

Hvis du ønsker dig en livekoncert i din baggård, kan du kontakte "Musik i København" og Jan Samuelsen på mail jans@indgreb.dk.

Barbro spiller i en baggård i Sydhavnen 20. marts som en del af "Musik til København". Foto: Musik til København
Simone Sand Victor og Ulrich Stærk, stjernesopran og pianist, er det en baggård på Amager, der får glæde af. Foto: Musik til København
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce