Annonce
Kultur

Shazia Kahn skaber ny portrætudstilling med vesterbroere: Jeg savnede at se dem på gaden under coronaen

Fotografen Shazia Khan har portrætteret en lang række vesterbroere til en udstilling på Vesterbro Bibliotek. Her er det Bolatta. Foto: Shazia Khan
Fotografen Shazia Kahn har boet på Vesterbro det meste af sit liv og har rejst rundt i verden og lavet portrætserier. Da corona-krisen ramte, opdagede hun, at hun savnede at se de velkendte ansigter på gaden. Derfor opsøgte hun dem med sit kamera.
Annonce

Vesterbroer og fotograf Shazia Kahn har lige færdiggjort en udstilling på Vesterbro Bibliotek med titlen: "Vesterbro - hvad drømmer du om?"

Den tager sit afsæt i tiden med corona, hvor vi er nødt til at holde afstand til hinanden, men hvor Shazia Kahn mener, at det er det vigtigt at fortælle de gode historier om dét, der forbinder os.

- Jeg er vant til at tage ud i verden og lave portrætter. Da min kæreste og jeg i marts sad i vores baggård og alt var lukket ned, snakkede vi om, hvor alle folk var henne, siger Shazia Kahn og fortsætter:


Jeg opdagede, at jeg manglede de mennesker omkring mig.

Shazia Kahn, fotograf


- Det var der ideen opstod. Jeg har boet på Vesterbro i over 20 år med et lille afbræk til Sydamerika. I alle de år har jeg jo været vant til at se de samme mennesker på gaden. Men hvor var de nu? Det blev pludselig meget vedkommende for mig at gå ud på Vesterbro. For jeg opdagede, at jeg manglede de mennesker omkring mig.

Shazia Khan savnede de velkendte ansigter på Vesterbros gader, da coronaen lukkede landet ned i foråret. Derfor opsøgte hun dem med sit kamera. Her er det Singh. Foto: Shazia Khan

Derfor begyndte hun at opsøge og portrættere dem. Vesterbroerne. Fra arabiske Singh nede i kiosken. Den ældre dame på plejehjemmet. Ole fra Actum kopi og Tryk på hjørnet. Skuespilleren på Vesterbrogade. Den unge student fra Rysensteen. Pakistanske Fakhra fra kvindeklubben på Settlementet og kunstneren fra Gasværksvej. En efter en portrætterede hun dem. Med korte interviews og et stærkt portrætfoto.

Udstillingen kan ses på Vesterbro Bibliotek fra 7.oktober til 5. november 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Snuppet med 274 gram hash på Enghave Plads

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Annonce