Annonce
Farlig skolevej

Skolevej som skabt til ulykker: Nu blander overborgmesteren sig for at sætte skub i sagen

Lars Weiss besøgte tidlig morgen skolevejen ved Liva Weels Plads, for at høre naboernes bekymringer og tilkendegav, at han vil presse på for at få et fodgængerfelt. Foto: René Mølskov
Overborgmester Lars Weiss læste om den problematiske skolevej i Vesterbro Bladet og mødtes en tidlig morgen med forældregruppen for at garantere dem sin opbakning.
Annonce

Det var et ualmindeligt stærkt politisk hold, der mødte op i den tidlige morgentrafik for at bakke en gruppe vesterbro-forældre op.

For når sagen i gåseøjne "kun" drejer sig om en enkelt vej, hvor der er blevet fjernet et helleanlæg, virker det ved første øjekast som om, at fremmødet er ude af proportioner.

Overborgmester Lars Weiss (S) havde nemlig både taget Marcus Vesterager (S), der sidder i af Teknik- og Miljøudvalget og kredsformanden for Socialdemokratiet på Vesterbro og Kgs. Enghave, Rene Rud Mikkelsen med ud i morgentrafikken.

Udfordringen ved Liva Weels Plads, hvor skolebørnene krydser Ny Carlsberg vej, er bare ikke en lille ting. Det er selvsagt ikke en lille tig for den forældregruppe, der med Brian Bedsted i spidsen, har rullet Vesterbro Bladet sammen i hånden og brugt avisen som megafon for at råbe Rådhuset op.

Flere forældre mødte op en tidlig morgen for at tale med overborgmester Lars Weiss, der havde læst deres kritik i Vesterbro Bladet. Sagen begyndte med Brian Bedsted (th.), der ikke følte, at den nyrenoverede skolevej var tryg for børnene. Foto: René Mølskov

Men det er heller ikke en lille ting for overborgmester Lars Weiss. Sagen er nemlig symbolet på, hvor han som overborgmesteren ønsker, at sætte sit fokus, når der byudvikles for millioner i kommunens budgetter.

- Det er en problemstilling, vi ser mange steder. Og jeg kan godt forstå, at man som forælder til børn på Tove Ditlevsens Skole ikke synes, at det er en tryg vej. Det er et assymetrisk kryds, det er en relativt kraftigt traffikeret vej. Jo, jeg kan snildt forstå, at man som forælder ikke tør at sende sine børn alene af sted på den vej, siger Lars Weiss og understreger, at han vil sikre, at der bliver set på en bedre løsning for Ny Carlsberg Vej.

Men det er ikke kun Ny Carlsberg Vej ved Liva Weels Plads, der er i spil:

- Sikre skoleveje fylder rigtig meget i vores politiske prioriteter. Det har været vores fokus i budgetforhandlingerne og det bliver igen vores indspil på teknik- og miljøområdet. Lige her har vi et eksempel på en trafikeret vej, der går midt igennem og deler skoledistriktet i to. Og det er jo ikke en sikker skolevej, siger han.

Annonce

Forældre-kritikken

Brian Bedsted kontaktede Vesterbro Bladet, da den skolevej, som mange børn i området benytter sig af, mistede helle-anlæget. Beskeden om, at vejen jo blev smallere og bilerne derfor automatisk tog farten af, gav han ikke meget for.


Jeg fik at vide af forvaltningen, at det ikke var en skolevej. Men den ligger jo midt i skoledistriktet. Det var helt umuligt at få et fyldestgørende svar, før Vesterbro Bladet tog sagen op.

Brian Bedsted, forælder


- Jeg fik at vide af forvaltningen, at det ikke var en skolevej. Men den ligger jo midt i skoledistriktet. Det var helt umuligt at få et fyldestgørende svar, før Vesterbro Bladet tog sagen op, siger han.

Lars Weiss besøgte tidlig morgen skolevejen ved Liva Weels Plads, for at høre naboernes bekymringer og tilkendegav, at han vil presse på for at få et fodgængerfelt. Foto: René Mølskov

Lars Weiss anerkender, at der måske er en tendens til at affeje den oplevede usikkerhed. Og vil gerne ændre på det:

- Det forstår jeg godt. Og selv hvis eksperterne har ret i, at den faktiske sikkerhed er okay her, er det ikke alene afgørende. For hvis den oplevede sikkerhed for forældrene ikke er til stede, så tør man ikke sende sine børn afsted. Og så er vi lige vidt, siger han.


Hvis den oplevede sikkerhed for forældrene ikke er til stede, så tør man ikke sende sine børn afsted. Og så er vi lige vidt.

Lars Weiss (S), overborgmester


Brian Bedsted listede tre mulige løsninger op, og særligt løsninge med et fodgængerfelt har fænget an hos overborgemsteren. Til forældregruppens tilfredshed.

- Jeg er rimelig godt tilfreds med udfaldet i dag. Det virker til, at de faktisk vil gøre meget for at få det etableret inden skoleårets afslutning, siger Brian Bedsted og fortsætter:

- Vi er vel faktisk kommet så tæt på et politisk løfte, som man kan.

Sofie Gro Szymanski Søndergaard, der har Gertrud på 7 år og Theodor på 9 år, er også tilfreds med mødet i morgentrafikken med det politiske hold bestående af overborgmesteren, Marcus Vesterager og Rene Rud Mikkelsen.

- Jeg oplever klart en velvilje i forhold til vores ønsker, og jeg kan godt se, at det passer ind i deres fokus på sikre skoleveje. Det håber jeg så, kan være løftestang til at projektet rent faktisk bliver gennemført hurtigt, siger hun.

Under alle omstændigheder lovede Marcus Vesterager at gå direkte videre til sit udvalg for at gøre alvor af morgensnakken.

- Jeg bestiller et budgetnotat med det samme, og så tager vi det med videre, siger han.

Dermed er der udsigt til, at en sikker trafikløsning for skolevejen ved Liva Weels Plads kan være budgeteret senest til overførselssagen i foråret. Og dermed skulle en løsning gerne kunne være på plads inden skolestart i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Nytårshilsen

Mere frihed til naturen i 2021

Annonce