Annonce
Vesterbro

Skraldeindsamling: - Det flyder jo med skrald, så vi ændrer ikke verden

Vesterbro Bladet arrangerede sammen med Jette Guldfeldt den første skraldeindsamling i september. Foto: BYRD / Jacob Crawfurd
Gadeaffaldet på Vesterbros gader forsvinder ikke alene med initiativet 'Vesterbro Rydder Op'. Men det er en vigtig lektie i socialt ansvar. Også for de mange børn, der giver en hånd med oprydningen.

Da Vesterbro Bladet og Jette Guldfeldt den 19. september annoncerede et samarbejde om 'Vesterbro Rydder Op', var det med visheden om, at det ikke ville være et enkelt hurtigt ryk, der gjorde forskellen.

- Det handler om det lange, seje træk og en langsom bevidstgørelse af, at man ikke skal smide affald i første omgang, siger Jette Guldfeldt, der sammen med Vesterbro Bladet står bag 'Vesterbro Rydder op'.

Det er både en facebook-gruppe som alle kan melde sig ind i - og så er det en tilbagevendende begivenhed, hvor Vesterbroere samles for at rydde gaderne for affald.

Annonce
Vesterbro Rydder Op har fået indkøbt 40 nye grappere i tre forskellige størrelser. Både til de største og de allermindste. Foto: BYRD / Jacob Crawfurd

- Der flyder jo med skrald, så at vi går ud og samler ind en gang imellem ændrer jo ikke verden. Men der er noget moralsk og symbolsk i det. Vi får samlet noget skrald, men det handler også om sammenholdet. Om at lære hinanden at kende i lokalområdet på Vesterbro og så handler det om at lære børnene gode vaner, siger hun.


Der flyder jo med skrald, så at vi går ud og samler ind en gang imellem ændrer jo ikke verden. Men der er noget moralsk og symbolsk i det.

Jette Guldfeldt, Vesterbro Rydder Op


Stor opbakning

Vesterbro Lokaludvalg har netop  støtter med penge til indkøb af i alt 40 nye grappere, trækvogn og vægt, da også lokaludvalget anerkender ideen med projektet.

- Det er et godt initiativ, siger formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm og peger på, at der er flere interessante vinkler knyttet op på indsamlingen:

- Fra 1. januar er Vesterbro jo udpeget til at få privatiseret renhold af gaderne, så det er et interessant emne lige nu. Og hvad med kanyleindsamling? Er det stadig under forvaltningens regi eller en del af det privatiserede renhold?

Foto: BYRD / Jacob Crawfurd

Jette Guldfeldt er glad for opbakningen fra Lokaludvalget og understreger vigtigheden af, at man med et projekt som 'Vesterbro Rydder Op' har de rigtige værktøjer:

- Det er lokaludvalgets anerkendelse af at arbejdet er værd at støtte. Det er lokalt fællesskab og engagerende. Og rent lavpraktisk betyder det jo, at vi har grappere og en vægt til at veje det indsamlede affald. Det kan man jo ikke forvente, at folk selv har. Og særligt børnene synes, det er rigtig sjovt med grapperne.

Annonce

Du skal være med

Næste gang der samles ind er på søndag 22. november kl. 11 fra Enghave Plads. Så kom med og lån en grapper, nogle handsker og en pose. Tag dine venner eller børnene med og lad os sammen vise, hvordan Vesterbro står sammen om et renere Vesterbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce