Annonce
Vesterbro

Skylder du en undskyldning? Så send et syngende telegram

Vesterbroeren Cecilie Fleur lod Corona-nedlukningen fungerer som katalysator til at kaste sig over noget nyt. Derfor skabte hun Fleurs Singing Telegram, hvor hun leverer syngende telegrammer.
Cecilie Fleur kastede sig over en ny fremtid som syngende telegram, da corona-nedlukningen ramte landet. Hun opdagede, hvor megen glæde, hun kunne sprede og er nu vendt tilbage til karrieren som sanger i en ny form.
Annonce

Lige ved metroopgangen på Enghave Plads er der stimlet en større menneskemængde sammen. I deres midte står to kvinder i knaldrøde jakker. Den ene med en rød hat. Den anden med en rød blomst i håret. Begge med rød neglelak og læbestift. Det er Cecilie Fleur fra Vesterbro og Sofie Buchhave fra Sydhavnen. Sofie har en guitar på ryggen. Cecilie snakker med den sammenstimlede flok. Deler postkort ud og fortæller om konceptet; Det syngende telegram.

Annonce

Make-up-artisten

Cecilie Fleur har haft sin røde jakke i 16 år. Både foran og bag på den står der "Singing Telegrams". Den har ventet på det rette øjeblik.

- Jeg har haft jakken siden jeg var 18 år. Den er aldrig blevet smidt ud, for det har ligesom ligget i kortene, at det bliver jeg nødt til at prøve af, fortæller hun.

Hun har tidligere levet af musikken, men valgte på et tidspunkt at blive make-up-artist i stedet. Men da corona-pandemien ramte og lukkede landet ned, blev det umuligt at fortsætte det arbejde for en stund.

- Nedlukningen har betydet, at man har fået lov, taget sig lov. Det har gjort, at man stopper op og mærker efter. Jeg savnede faktisk at lave musik. Hverdagen kører bare derudaf. Der er penge, der skal tjenes og så videre. Og så får man pludselig den der pause, siger Cecilie Fleur.

Cecilie Fleur med sin makker, Sofie Buchhave, der både tager ud og ringer på døren og leverer et syngende telegram - og leverer samme syngende service til festlige lejligheder. Foto: René Mølskov

Sofie Buchhave arbejder som privatpraktiserende musikterapeut og corona-nedlukningen gav også hende en mulighed for at træde til, da Cecilie Fleur havde brug for en makker.

- Vi kender faktisk hinanden fra artistlinjen på AFUK. Jeg blev egentlig reb-artist derfra. Men jeg har læst musikvidenskab og er også uddannet musikterapeut. Så som privatpraktiserende, har jeg god mulighed for at være Cecilies musikalske højre hånd, fortæller Sofie Buchhave.

Annonce

Vildt intimt

Under corona-nedlukningen var der pludselig mange, der ikke kunne se hinanden. Mange fødselsdage, der blev aflyst. Og her viste det syngende telegram sig for mange, at være en smuk løsning.

- Folk bliver simpelthen så glade, når vi pludselig står og synger for dem. Kun til dem. Der kommer alle følelserne bare ud. Og det er faktisk ret overvældnede for folk, når  de åbner døren, og der er nogen, der synger dem en sang, siger Cecilie Fleur og Sofie Buchhave tilføjer:

- Det er surprise-elementet i det, men det handler også om at give noget musik, de følelsesmæssigt kan dykke ned i. Det er en gave, de aldrig glemmer.

Og selv når det er er en glad fødselsdagssang de synger, bliver folk rørte.

- Det er meget intimt, når nogen kommer og synger for dig. Det bliver meget personligt. Også selv om sangen måske er rigtig glad og sågar lidt corny, siger Cecilie Fleur.

Annonce

På vej mod fællessang

Til at begynde med blev det syngende telegram blot tilbudt via opslag på facebook og instagram. Og mange har henvendt sig med specifikke ønsker.

- Folk henvender sig og siger, hov, jeg er blevet uvenner med min bedste ven på fodboldbanen. Har I en sang til det? Det har vi lige om lidt, siger Cecilie Fleur grinende.

De øver derfor rigtig meget lige nu for at sikre sig et repertoire, der er bredt og fyldestgørende og har alt fra bror-søster-sangen, undskyld-sangen, frieri-sangen, tag-din-telefon-sangen og alt der i mellem.

Nu hvor landet begynder at åbne mere op bliver det syngende telegram leveret på dørtærkslen suppleret med indslag til fødselsdage, fester, konfirmationer og bryllupper. Men det bliver endnu større. Derfor lancerer de nu også Fleurs Fællessang.

- Vi har altid lavet meget fællessang hos os. Men under coronaen har hele verden ligesom fået øjnene op for fællessang. Vi vil have et repertoire til de helt små og mellemstore, så det for eksempel er Frost, eller MGP-sange. Men også rocksange og pop, så vi kan lave fællessang alle steder. På plejehjem, hospitaler, biblioteker, arbejdspladser, børnehaver. Alle steder, der kan være fællesskaber med sang.

Se mere på Instagram: fleurs_singing_telegram og facebook: fleurs singing telegram

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

Debat

Respekt for frontpersonalet

Vesterbro

En snak om: Taler Gud nudansk?

Annonce