Annonce
Socialt Frikort

Socialt frikort: Det bærer håb og værdighed ind i socialpolitikken

Beskæftigelses- og integrationsbormgester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) var fredag på rundtur for at møde nogle af dem, der gør brug af Socialt Frikort.
Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren er gået ind i kampen for det Sociale Frikort og roser både ildsjæle og lokale virksomheder, der gør en forskel.
Annonce

Det skorter ikke på politisk opbakning til det Sociale Frikort på Københavns Rådhus, selv om projektet ikke er med på udspillet til næste finanslov. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er bekymret over, at det ikke kom på finanslovsforslaget i første hug.

- Jeg synes, at frikortet har vist, det har sin berettigelse. Det har noget af det håb og den værdighed, vi gerne vil bære med ind i socialpolitikken. Derfor undrer det mig grundlæggende, at man fra regeringens side ikke har vist større interesse i at fortsætte det, siger hun og fortsætter:

- Vi ved desværre, at hvis først sådan et projekt dør, så bliver det enormt svært at samle op igen. Derfor kan man blive helt mismodig, når man ser, hvor regeringen står.

Projektet med Socialt Frikort har været længe undervejs og har her i løbet af foråret og sommeren for alvor foldet sig ud. Ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard er det sket på trods.


Jeg ser det som et projekt, der er lykkedes imod alle odds. Et projekt, der fra starten af er født med en kort levetid, et hav af benspænd og udfordring.

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester


- Jeg ser det som et projekt, der er lykkedes imod alle odds. Et projekt, der fra starten af er født med en kort levetid, et hav af benspænd og udfordring. Men som alligevel lykkedes. Fordi man har stærke ngo'er og ildsjæle, der virkelig er gået til den. Og fordi, vi har nogle virksomheder, der har været villige til at tage ansvar, siger hun.

Hun lover ligesom andre kollegaer på Rådhuset, at hun bringer sagen om Det Sociale Frikort videre til sine partifæller på Christiansborg.

- Jeg har desuden rejst sagen i Kommunernes Landsforening, hvor der er bred opbakning fra borgmestre fra hele landet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Annonce