Annonce
Vesterbro

Storstilet politi-kontrol på Vesterbro: Indsats mod ulovlig vareudstilling, skilte og udeservering

Politiet på Vesterbro har været på gaden for at bede erhvervsdrivende om at overholde reglerne for vareudstilling, udeservering og opstilling af skilte med mere. Arkivfoto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
En borgerhenvendelse satte gang i en større indsats mod ulovligt opstillede varer og udstillinger på fortove, som giver risiko for trafikfarlige situationer og begrænset plads til gående.
Annonce

Tidligere på sommeren modtog nærbetjentene på Vesterbro en henvendelse fra en bekymret vesterbroer, der mente, at en vareudstilling og skilte fyldte for meget på fortovet. Så meget, at det ove i købet forhindrede udsynet for bilister på stedet.

Da betjentene kom forbi konstaterede de, at der var for lidt plads til gående i forhold til retningslinjerne fra Københavns Kommune. Desuden gav selve opstillingen risiko for, at der kunne opstå trafikfarlige situationer.

Annonce

9 sigtelser og 25 vejledninger

Det fik nærpolitiet til, i samarbejde med Københavns Kommune, at lave en målrettet indsats, hvor de har besøgt adskillige butikker og cafeer på Vesterbro, blandt andet på Istedgade og Enghave Plads.

Formålet var at vejlede og kontrollere, at de erhvervsdrivende har de nødvendige tilladelser til vareudstilling, udeservering og opstilling af skilte og så videre. Formålet med reningslinjerne er blandt andet at sikre borgernes sikkerhed og færden.

Tilsyn på Vesterbro

Den seneste måneds tid har nærbetjente på Vesterbro sammen med Københavns Kommune været på tilsyn på Vesterbro for at sikre, at erhvervsdrivende overholder reglerne for placering af skilte, udeservering og vareudstillinger på udearealer.

  • 42 tilsyn
  • 9 sigtelser for manglende tilladelse eller overtrædelse af samme.
  • 25 tilfælde af vejledning om at overholde reglerne. Flere af disse er genbesøgt og har rettet op på forholdene.

Indtil videre har nærbetjentene på Vesterbro foretaget 42 tilsyn. Det medførte 9 sigtelser fra politiet på grund af manglende tilladelse eller overtrædelse af tilladelserne. Desuden blev der givet vejledning i 25 tilfælde.

Politiet fortæller i en mail til Vesterbro Bladet, at de har haft en god dialog med de forretningsdrivende, og at flere af de steder, som nærbetjentene allerede har genbesøgt, har rettet op på flere af de forhold, de var blevet vejledt om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Cykler I til skole?

Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Annonce