Annonce
Klumme

Tine Helleshøj - en succesfuld kunstner i røde toner

Tine Helleshøj i Oehlenschlægersgade 32. Foto: Birna Karen

Tine Helleshøj er en københavnerbaseret kunstner med et kunstfællesskab på Vesterbro i kælderbutikken OS SOLO på adressen Oehlenschlægersgade 32. Et Vesterbro kunstfællesskab bestående af kunstnere, arkitekter og designere, der har eksisteret siden 2020.

Trods sit flotte ydre, der ikke ligner en dag over 35 år, har Tine et langt udstillings-CV både nationalt og internationalt. Lige fra udstilling ved Scope Miami repræsenteret af Parlor Gallery i New Jersey til udstilling på Museo Nerja i Spanien. Eller 1. maj poster for Socialdemokratiet til litografier i Kunstforeningen Spar Nord for blot at nævne få af Tines udstillinger, opgaver og produktioner.

Tine kickstartede sin karriere i 1998, da hun deltog i den censurerede udstilling Galleri 12 på DR2. Her blev hun interviewet af Stig Krabbe Barfod, vandt publikumsprisen og blev efterfølgende kontaktet af galleri Wolfsen i Ålborg. Derfra tog det fart, og de fleste af Tines billeder sælger, før de når at tørre.


Tines kunst har ofte et stærkt kvindeligt udtryk.

Githa Schultz


Tine er i bund og grund autodidakt, selvom hun har gået på kunsthøjskoler blandt andet Primavera under Den Fri Ungdomsuddannelse i 1990'erne. En populær uddannelse for et ungt menneske, som måske ikke passede ind i rammerne i det traditionelle uddannelsessystem.

- Det var den perfekte ungdomsuddannelse for mig, og jeg er glad for at jeg nåede den, inden den blev afskaffet. Der for eksempel bragte mig til Andalusien med højskolen og gav mig muligheden for at skabe min egen kunst. Andalusien blev oveni et favoritsted, hvor jeg de sidste år har opholdt mig meget i et hus, jeg delvist har bygget og indrettet, fortæller Tine.

Tines kunst har ofte et stærkt kvindeligt udtryk. I begyndelsen af sin karriere var hun inspireret af dristige farverige Pin-up modeller, og hun elsker glitter, glam og glimmer. Men med alderen har Tines kunstneriske udtryk udviklet sig i retning af kubistiske former og et mere visuelt roligt udtryk.

Tine yndlingsfarve er rød. Det høje gavlmaleri på Thorvaldsensvej 18, indviet med pomp og pragt af borgmester og sponsoreret af Frederiksberg Kommune, er også et af Tines værker. Et kunstværk, hvor også farven rød indgår, inspireret af skolen på Bülowsvej med symboler fra skolelivet, der gerne skulle fremme lysten til at lære:

- Farven rød er passion. Jeg er et passioneret menneske med et bankende rødt hjerte, som også lever og ånder for kunst, inspireret af bylivet, alle de mennesker jeg møder og deres historier, ler den intensive kunstner, som også elsker at være på Vesterbro.

Udover sin solokarriere er hun medstifter af NENA art and design, hvor man blandt andet kan købe kunstprint, plakater og grafiske tryk.

Tine er også formand for kunstnersammenslutningen Visuel Lab.

- At være kunstner er både adgang til fantastiske oplevelser, men til tider også ensomt, fordi man er alene om at skabe.

Derfor skabte Tine sammen med sin gode ven Tina Borum, som også er en del af kunstfællesskabet i Oehlenschlægersgade, NENA kunst og design som designlegeplads og kreativ afsætningsmulighed. Med Moder Jord i tankerne er Tine og Tinas fokus på små produktioner, lokale samarbejder, håndfarvet- og upcykled design, print per efterspørgsel og i begrænset udgave.

Der er bud efter Tine på alverdens vægge både før og nu. Tines nyere værker leder tankerne hen på Picasso. En kunstner hun ikke som sådan har dyrket hverken i sine tidlige år eller nu. Man kan dog ikke lade være med at tænke på, at her er Picassos kvindelige kunst modspil i ligeså enestående værker.

I øjeblikket og frem til 31. maj 2021 udstiller Tine på Rigshospitalet. Både i lobbyen ved hovedindgangen og i vandrehallen ved auditorierne. Og igen er Tines kunst, der vises på Rigshospitalet, allerede pyntet med små røde prikker, der er symbolet for solgt.

Udover Tines kunst på Rigshospitalet, kan man altid kigge forbi Oehlenschlægersgade 32, hvor der er fine Tine Helleshøj kunstværker at berige sit liv med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce