Annonce
Vesterbro

Udvider åbningstiden for udsatte kvinder på Café Klare

Café KLare fylder 10 år. Her tilbage fra 2019, hvor cafeen - igen - skulle overbevise politikerne om fortsat finansiering. Arkivfoto: René Mølskov

De fleste vesterbroere kender Café Klare som stedet, hvor hjemløse, udsatte kvinder kan få ro til natten, men også socialt samværd og vejledning og støtte på livets vej.

Det har altid været en afgørende del af Café Klares indsats at kvinderne kommer inden de skal sove. For det er i tidsrummet inden sengetid, hvor man spiser sammen og taler sammen, at det er muligt at skabe relationer med brugerne.

Det var derfor en afgørende hjælp, politikerne i socialudvalget besluttede at give natcafeen i sidste uge.

Annonce

- Det glæder mig, at vi i år har fundet penge til at gøre en række tilskud til vigtige sociale indsatser i København permanente, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV) og uddyber:

- De kan nu koncentrere sig om det, de er sat i verden for, nemlig at hjælpe de mest udsatte og sårbare københavnerne.

Café Klare blev etableret fordi mange hjemløse kvinder ikke benyttede de eksisterende herberger og natcaféer, fordi de følte sig utrygge. Der manglede et tilbud til ikke-prostituerede kvinder, der hverken passede ind på krisecentre eller tilbud som Reden.

Den nye bevilling på 400.000 til Café Klare betyder, at man sikrer en udvidet åbningstid.

Café Klare er det eneste tilbud af sin slags i København. Med den udvidede åbningstid opstår der et rum, hvor personalet kan tale med kvinderne om, hvordan de har det og dermed bygge et fundament for at lave mere langsigtede indsatser.

Café Klare har 20 sengepladser, men der er ofte flere kvinder, der overnatter der. Den ekstra bevilling gør, at Café Klare kan holde åbent fra 19.15-10.00. Alternativet var en åbningstid fra 22.15-10.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce