Annonce
Vesterbro

Uenighed om hvor højt på listen FISKEN står

Ena Juhl er Leder af Fisken, der igen i år blev forbigået i budget-forhandlingerne. Foto: René Mølskov
Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren prioriterede anderledes i år. Enhedslisten stod tidligt uden for budgetforhandlingerne og hjalp dermed heller ikke FISKEN i mål.
Annonce

FISKENs ledelse ønskede sig i høj grad, at komme på Budget2021. Men mest af alt, ønskede de sig ikke en gentagelse af sidste budgetforlig, hvor ingen tog ansvar for at bringe dem til forhandlingsbordet. Alligevel endte de der igen.

- Jeg har stor sympati for FISKENs arbejde, og synes de gør et rigtig godt stykke arbejde for unge mennesker. Men i år stod budgetforhandlingerne i coronaens tegn og Venstre prioriterede at bruge kræfter på at skaffe penge til at holde hånden under et hårdt presset københavnsk erhvervsliv, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i en mail til Vesterbro Bladet.

Til trods for, at prioriteten hos beskæftigelses- og integrationsborgmesteren lå på indsatser til erhvervslivet, var der også et fokus på den mere direkte beskæftigelsesindsats.

- På beskæftigelsesområdet valgte Venstre sammen med Socialdemokraterne at kæmpe for penge til at forlænge vores lærepladsindsats, siger Cecilie Lonning-Skovgaard.

Hun ønsker endnu ikke at kommentere på om og eventuelt hvornår en støtte fra hendes udvalg kan ventes at falde i FISKENs farvand.

Det var Radikale Venstre og Alternativet, der med et budgetnotat bragte FISKEN i spil til budgetforhandlingerne. Alternativet stod hurtigt uden for forhandlingerne. Grundet kort tid mod deadline nåede avisen ikke at få en kommentar fra Radikale Venstre om, hvorfor det ikke lykkedes at få penge til FISKEN trods deres ønske om det.

Hos Enhedslisten ærger medlem af beskæftigelses- og integrationsudvalget Gyda Heding sig:


Det er pinligt, at de nu skal ud og bede om hjælp og midler. Vi har en kæmpe gruppe unge, der har brug for den her støtte.

Gyda Heding


- Det er pinligt, at de nu skal ud og bede om hjælp og midler. Vi har en kæmpe gruppe unge, der har brug for den her støtte, siger hun og fortsætter:

- FISKEN har en kæmpe berettigelse, for al erfaring viser, at hvis man skal ud på arbejdsmarkedet er det afgørende, at man nogenlunde vide, hvordan man skal begærde sig. Og det guider FISKEN de unge i.

Enhedslisten stod som bekendt udenfor budgetforliget, men Gyda Heding understreger, at de vil lægge pres på, for at der kommer midler på udvalgets budget til FISKEN.

- Jeg vil rejse spørgsmålet i udvalget, og vi kommer til at komme med et forslag om penge til driften. Jeg kan frygte, at det bliver en kort bevilling som sidste gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikonisk bygning

Forening med overskudsmad til socialt udsatte får lov at blive: Den ikoniske bygnings fremtid er uafklaret

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Debat

Hvilken fremtid venter Fisketorvet?

Annonce