Annonce
Ikoniske træer

Unikt træ elsket i lokalmiljøet

Det lille træ, der bryder asfalten i Gråstensgade blev indstillet som Ikonisk træ. Men trods den store lokale betydning og rummelige værdi, så klarede det ikke skærene og blev altså ikke udnævnt som ikonisk træ. Foto: René Mølskov
Annonce

Træet i Gråstensgade er blandt de træer, der har fået mest redaktionel omtale på Vesterbro i lang tid. Men det ér også et træ, som mange i hjertet har kært.

Flere har kommenteret på, at træet ikke blev udnævnt som ikonisk træ sammen med træet på Liva Weels Plads, træerne rundt om Enghave Plads og gruppen af træer på Halmtorvet.

For eksempel skriver Dorrit West Hansen, der har boet på hjørnet af Flensborggade og Gråstensgade i næsten 44 år, at hun tydeligt husker det lille træ vkse op ved en af stoplperne i det stakit, der omkransede en lille legeplads.

- Så jeg er da rigtig ked af, at det ikke blev udpeget som ikonisk, skriver hun.

- Jeg har læst din artikel om træet som stå på Gråstensgade, at det ligner at det har trodset menneskes asfalt-mani og vokset på trods, skriver Dorrit West Hansen.

På facebook.com/vesterbrobladet lyder det i kommentarerne blandt andet at:

- Absurd at træet i Gråstensgade ikke kom med... Det opfylder da alle 7 kriterier. Hvem kan oplyse hvilke kriterier det faldt på?

Det undersøgte Vesterbro Bladet også, og i svaret fra forvaltningen, der kan ses i en anden artikel på vesterbroliv.dk lyder det blandt andet at:

- Et træ kan godt være værdifuldt for lokalområdet, uden at blive udpeget til ikoniske træ.

Annonce
Annonce
Klumme

Kunst i palæet: om livsenergi og passion

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Nu må busserne vige ved kaotisk terminal

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce