Annonce
Vesterbro

Værnedamsvej: Det handler kampen om

Hvad er op og ned i den verserende debat om Værnedamsvej? Få et overblik her. Foto: René Mølskov
Det er tre måneder siden debatten om Værnedamsvej for alvor brød ud i fuld lue. Politikerne på Frederiksberg og beboere og forretningsdrivende på den lille vej er fortsat i krig om fremtiden for Værnedamsvej. Vi forsøger at ridse argumenterne op.

En af de mere hidsige debatter de seneste tre måneder er debatten om fremtiden for Værnedamsvej. Se bare listen af overskrifter på artikler og debatindlæg om emnet den seneste tid.

"I oprør over byggeplaner", "Nej til P-kælder, ja til ny høring", "Det handler om at tjene penge på Frederiksbergs borgere", "Hård kritik: "Planerne for Værnedamsvej er en ommer", "Den Franske Skole bliver det nye grønne åndehul på Frederiksber", "Hvor meget ved kommunen om kapitalfondes og pensionskassers opkøb på Frederiksberg?", "Erhvervsliv på Værnedamsvej: Det er umuligt at få øje på det gode, det skal give tilbage til lokalområdet", "Hold proportionerne og udelad overdrivelser og skræmmebilleder", "Bæredygtigt Frederiksberg forvrider den demokratiske proces".

Listen er endnu længere. Og debatten er langt fra forstummet. Her er de vigtigste argumenter på de to fløje der fortsat kæmper for og imod den nye lokalplan for Værnedamsvej.

Annonce

Tre argumenter for:

1. Både forretninger, caféer og restauranter vil se hotellet som en gevinst for gadens liv - Jan E. Jørgensen (V), formand by- og miljøudvalget, Frederiksberg Kommune

2. Hvis man ikke vedtager lokalplanen, er det den nuværende lokalplan, der gælder. Og den tillader både hoteller, diskoteker og efterlader mindre mulighed for at stille krav til grønne områder og parkeringspladser - Jan E. Jørgensen.

3. Det skal være et grønt åndehul i en tætbebygget bydel. Skolegården er lige nu forbeholdt elever på skolen og deres forældre, men i fremtiden vil den være tilgængelig for alle - Morten Wismann, partner, SquareMeter ApS, der skal udvikle og drive bygningerne på Den Franske Skoles grund

Annonce

Tre argumenter imod:

1. Et hotel, tættere bebyggelse og en parkeringskælder i flere etager er ikke den grønne byudvikling og det grønne åndehul, borgerne på Værndedamsvej blev stillet i udsigt. - Fannie Agerschou, Bæredygtigt Frederiksberg

2. Politikerne bør nøjes med at tillade, at de eksisterende bygninger bruges til nye formål. Det vil give bedre plads til grønt og undgå byggeri til økonomisk fordel for den amerikanske kapitalfond - Fannie Agerschou

3. Det er unødvendigt at omdanne vejen til en byggeplads, der er ødelæggende for erhvervsliv og beboere. Hvorfor skal man bygge så meget og tage området som gidsel imens. - Fannie Agerschou og Jesper D. Lund, erhvervsdrivende på Værnedamsvej.

Har du flere input til forståelse og debat, så skriv til redaktionen.

Der er bred uenighed om hvordan Værnedamsvej skal se ud i fremtiden. Foto: René Mølskov
Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiet efterlyser 33-årig mand efter fængselsflugt

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Vesterbro

Erstatter Gasværksvejens Skole: Ny skole klar til skolestart 2024

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Mest læste

Seneste nyt

Annonce