Annonce
Vesterbro

Vanvidsbilist hamrede afsted med 126 km/t på Vesterbro

Politiet har styrket indsatsen overfor det, de kalder 'vanvidsbilisme'. Foto: Københavns Politi
Politiet standsede i nat en bilist på Kalvebod Brygge, der kørte 126 km/t på Kalvebod Brygge, hvor fartgrænsen er 60 km/t. Det kostede kørekortet og en bøde på 6000 kroner.
Annonce

Københavns Politi har en øget indsats mod vanvidsbilisme, der blandt andet defineres ved at man kører mere en 100 procent hurtigere end tilladt.

Under indsatsen i nat lavede politiet en hastighedskontrol på Kalvebod Brygge, hvor en bilist blev fanget, da han kørte 126 km/t. Zonen tillader højst 60 km/t.

Bilisten fik inddraget kørekortet på stedet og fik en bøde på 6.000 kr.

- Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt at køre på den måde. Vanvidsbilisterne spiller hasard med både eget og tilfældige borgeres liv. Derfor er det noget, vi har stort fokus på i vores færdselsindsats, siger Steen Søder, der er chef for Center for færdsel og trafik i en mail til Vesterbro Bladet.

Som et led i indsatsen standsede politiet i weekenden en bilist på Amager Boulevard med 105 km/t og en bilist på Tuborgvej med 112 km/t. Begge steder zoner, hvor man højt må køre 50 km/t.

I 2019 blev 19 personer sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningerne med mere end 100 procent i Københavns politikreds. Alene i første halvår af 2020 er 31 personer sigtet for det samme.

- Vanvidsbilisterne er primært unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor, og derfor fortsætter vi vores indsats for at komme det her til livs, siger Steen Søder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce