Annonce
Vanvidsbilister

Vanvidskørslen fortsætter: 143 km/t på Vesterbro

Politi. Foto: Timo Battefeld
Københavns Politi har haft fokus på vanvidsbilisme siden før sommeren og endnu engang har en bilist på Vesterbro mistet kortet
Annonce

Det er langt fra første gang, at en bilist på Kalvebod Brygge, hvor man højst må køre 60 km/t kører langt over det dobbelte.

Når man overskrider fartgrænsen med mere end 100 procent klacificerer politiet det som "vanvidsbilisme" og så er det en direkte frakendelse af kørekortet.

Her i weekenden kunne politiet inddrage endnu et kørekort, da de på Kalvebod Brygge stoppede en bilist, der susede af sted med 143 km/t på strækningen, hvor man altså højst må ramme 60 km/t.


- Det er fuldstændig vanvittigt at køre så hurtigt. Man risikerer at sætte både egen og andres førlighed over styr, og derfor er det noget, vi fortsat har stort fokus på.

Peter Veje, politikommissær


- Det er fuldstændig vanvittigt at køre så hurtigt. Man risikerer at sætte både egen og andres førlighed over styr, og derfor er det noget, vi fortsat har stort fokus på, siger politikommissær i Operativ Færdselsafdeling hos Københavns Politi, Peter Veje i en mail til Vesterbro Bladet.

LÆS OGSÅ: Flere vanvidsbilister taget på Vesterbro: Det gør politiet

Vesterbro Bladet har tidligere sat fokus på netop uforsvarlig kørsel i byen, og her bød læserne på facebook ind med kommentarer på, hvor de oplever de største problemer. Her var det åbenlyst Istedgade og de mindre veje, hvor fodgængere og cyklister fylder meget, at Vesterbroerne oplevede største gener. Politiet lovede læserne, at de har fokus på lovoverskridelserne og henviser til, at man altid kan 'bestille' en betjent til steder, man oplever hasarderet kørsel.

- For høj fart er den hyppigste årsager til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald, og derfor fortsætter vi med at have stort fokus på hastighed. Min opfordring er klar: Sænk farten og kør efter reglerne, så alle kommer sikkert frem, siger Peter Veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikonisk bygning

Forening med overskudsmad til socialt udsatte får lov at blive: Den ikoniske bygnings fremtid er uafklaret

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Debat

Hvilken fremtid venter Fisketorvet?

Annonce