Annonce
Nytårshilsen

Vesterbro bør komme hinanden lidt mere ved i 2021

- Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg synes at vi vesterbroere gør tingene godt. Det overraskende er nok nærmere, at jeg synes, vi kan gøre det endnu bedre. I hvert fald ved jeg, at vi kan komme hinanden mere ved, når først corona-virussen er besejret, skriver Yasser Ghanbari i denne nytårshilsen til Vesterbro. Foto: Thor Mårup.
Annonce

Der er mange årsager bag min kærlighed til Vesterbro. De tæller blandt andet historien bag bydelen og det sociale sammenhold, som er indgraveret i den, og driver ned ad facaderne på bygningerne.

De tæller også faciliteterne og etablissementerne, hvad enten de er at finde i Kødbyens hippe ende, et sted på Sønder Boulevard eller Istedgade.

Men alverdens historie, faciliteter og facader ville være værdiløse, hvis der ikke var hjertevarme borgere til bruge, bære og bevare dem. Det er dér, hvor værdien af Vesterbro i sandhed findes. I os borgere, som vil hinanden og den ånd, som vores bydel består af.


Diversiteten blandt os er ikke meget værd, hvis vi ikke mødes på kryds og tværs. På sigt kan den endda blive en hæmning, hvis den altså ikke bruges ordentligt

Yasser GhanbariGennem os er Vesterbro altid aldeles levende og gennem os arbejder Vesterbro altid på at gøre plads til nyt og samtidig kæmpe for at bevare det gamle. At der er noget at lave for alle, og at der altid er noget, der bliver gjort for de udsatte iblandt os.

Det er os, som gør Vesterbro divers, hvorfor brune bodegaer og designerbutikker kan pryde vores bybillede klods op ad hinanden. Går man gennem de tre førnævnte dele af Vesterbro, altså Kødbyen, Sønder Boulevard og Istedgade, så er det næsten som om, at man har bevæget sig direkte gennem tre forskellige samfundslag, og det føles helt naturligt, at det er sådan.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg synes at vi vesterbroere gør tingene godt. Det overraskende er nok nærmere, at jeg synes, vi kan gøre det endnu bedre. I hvert fald ved jeg, at vi kan komme hinanden mere ved, når først corona-virussen er besejret.

Diversiteten blandt os er ikke meget værd, hvis vi ikke mødes på kryds og tværs. På sigt kan den endda blive en hæmning, hvis den altså ikke bruges ordentligt. I første omgang tror jeg, at det er værdifuldt blot at tænke på, hvordan vi kan sørge for, at vores fælles gang på gaden kan føre os endnu tættere på hinanden. Men det stopper naturligvis ikke ved granskningen og viljen.

Der skal også politisk indsats til, så faciliteterne for borgermødet og rekreation bliver flere og bedre. Der skal også en indsats til i vores offentlige samtale med hinanden. Det er jeg sikker på, at VesterbroLIV vil være et stærkt forum for. Vi skal diskutere, hvad der mere kan gøres, hvordan det skal gøres, og hvor det skal gøres.

Selv bor jeg i Apostelgården på Saxogade. Jeg plejer at fortælle alle, at det er landets bedste almene boligbyggeri. Men jeg kan også nogle gange undre mig over, om mulighederne for som barn at vokse op med venner fra Sønder Boulevard er gode nok. Den fysiske distance er jo ingen sag, men herfra kan det nogle gange godt synes rimelig langt alligevel. Måske kunne man et sted imellem opsætte en udendørs projektor, som en gang imellem viste børnefilm, som alle kunne se sammen.

Måske er det noget andet, der skal til, det skal jeg ikke kunne sige, men jeg håber, at mine tanker her når jer vel, så vi kan sørge for, at den distance i fremtiden kan synes lidt kortere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce