Annonce
Debat

Vesterbro bør også være arkitektonisk mangfoldigt

Vesterbro har tradition for mangfoldighed og kan også rumme en arkitektonisk mangfoldighed, skriver Badar Shah, der er født og opvokset her i kvarteret. Foto: Scanpix/Philip Davali

Læserbrev: De Konservatives gruppeformand Jakob Næsager skriver 26. februar i VesterbroLIV, at Mellemøstlige minareter ikke hører hjemme på Vesterbro.

Den udtalelse faldt mig for brystet, særligt siden jeg er født og opvokset på Vesterbro. Jeg har boet på Vesterbro i over 30 år, og det er helt rigtigt, at en stor del af bydelen er som et arbejderkvarter. Derfor ved jeg også, at igennem de sidste 50 år har mange af disse arbejdere været folk fra Mellemøsten og fra Asien – herunder også mine forældre.


For mig personligt er det noget særligt Vesterbro’sk, at vi kan have Carlsbergbyen, Vega og en moske 500 meter fra hinanden. Det er der ikke mange byer i verden, der kan prale med.

Badar Shah


Området omkring Viktoriagade var kendt som lille Pakistan for 30 år siden, og det har været en mangfoldig skare af mennesker, der ikke alene har bidraget til arbejdsmarkedet, men også til kulturen på Vesterbro.

At anerkende den mangfoldighed som Vesterbro har – og stadig bidrager til – er noget, som vi bør tilskynde.

Jeg kan godt forstå, at man som nabo kan være forstyrret, hvis der bliver foretaget bønnekald fra moskeens minareter – men det er der heller ikke nogen, som lægger op til. Hverken moskeen, menigheden eller politikerne ønsker højtråbende bønnekald. For mig personligt er det noget særligt Vesterbro’sk, at vi kan have Carlsbergbyen, Vega og en moske 500 meter fra hinanden. Det er der ikke mange byer i verden, der kan prale med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce