Annonce
Ny skole

Vesterbro-skole lukker: Erstattes af ny skole i Kødbyen

Overborgmester Lars Weiss (S) ankommer for at tage første spadestik gennem asfalten til den nye skole i Kødbyen, der fra 2024 erstatter Gasværksvejens Skole. Foto: BYRD / Rasmus Flindt Pedersen
I dag blev første spadestik til den nye skole i Kødbyen taget. Skolen skal erstatte Gasværksvejens Skole, der er blevet alt for lille.

Når det bliver skolestart i 2024 skal Skolen i Kødbyen stå klar. Når den åbner erstatter den samtidig Gasværksvejens Skole.

Tirsdag lagde overborgmester Lars Weiss vejen forbi for at tage det første spadestik til den nye skole.

- Det er en milepæl, at byggeriet af den nye skole i Kødbyen nu sætter i gang. Skolen vil bidrage til byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen og blive centrum for både leg, læring og fritidsaktiviteter. Jeg glæder mig til at se byggeriet tage form og glæder mig over, at både elever og andre københavnere kan få gavn af skolens faciliteter, siger overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse.

Annonce


Skolen vil bidrage til byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen og blive centrum for både leg, læring og fritidsaktiviteter.

Overborgmester Lars Weiss (S)


Skolen, der bliver tresporet og får både idrætshal og madskole, skulle oprindeligt have været taget i brug næste år, men de planer blev ændret. I stedet står skolen efter planen nu klar i 2024.

Der kommer en ny skole i Kødbyen. Foto: BYRD / Rasmus Flindt Pedersen

Det er visionen med det nye skolebyggeri, at skolens udearealer glider sammen med kvarteret i Kødbyen og skaber sammenhæng med området. Skolegården bliver derfor åben for adgang udefra, ligesom skolens faciliteter også skal bruges til fritidsaktiviteter.

Stort køkken og idrætshal

Skolen i Kødbyen får også sit eget produktionskøkken i form af en madskole. Her skal der hver dag laves sund øko-mad til eleverne. Eleverne deltager på skift i madlavningen, lærer om fødevarer, madspild og sunde madvaner.

Der bliver også bygget en stor idrætshal på 20 gange 40 meter. I modsætning til almindelige idrætssale kan den rumme idrætsaktiviteter og arrangementer både i og uden for skoletid, som kræver ekstra meget plads.

Første spadestik til den nye skole blev taget midt i asfalten af overborgmester Lars Weiss (S). Foto: BYRD / Rasmus Flindt Pedersen

Det er tanken at både madskolen og idrætssalen skal bruges af foreningslivet uden for skoletid.

Kødbyens skole bliver opført på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade ud mod Dybbølsbro.

Lidt utraditionelt blev første spadestik taget allerede tirsdag kort efter middag i forbindelse med nedrivning, udgravning og klargøring af pladsen. Opførelsen af de nye bygninger skal efter planen begynde i maj 2022.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce