Annonce
Samfund og Tro

Vesterbro Sogn gør klar til afstemningsvalg: Menighedsråd får modstand af alternativ liste

Det bliver i Kristkirken, at alle medlemmerne af Folkekirken på Vesterbro skal ned og stemme om det nye menighedsråd 17. november. Arkivfoto: Michael Paldan
Efter valget til menighedsråd 15. september var overstået, kom der pludselig en alternativ liste på banen. Ifølge nye regler betyder det dermed, at alle medlemmer af folkekirken på Vesterbro bliver indkaldt til afstemningsvalg 17. november.
Annonce

Selvom beløbet endnu ikke er opgjort, er det ikke småpenge, det koster kirkekassen, når samtlige medlemmer af folkekirken i Vesterbro Sogn skal indkaldes til afstemningsvalg i Kristkirken på Enghave Plads den 17. november.

Det skyldes uenighed om det ellers allerede afholdte og overståede menighedsrådsvalg 15. september. Her har én af de opstillede til menighedsrådet, der ikke blev valgt ind, i stedet indsamlet underskrifter til at stifte en alternativ enmands-liste.

- Kirkeministeriet har lavet nye regler, der træder i kraft i år. De nye regler betyder, at man skal have mulighed for at udløse et afstemningsvalg, hvis man mener, der er behov for det. Og det er det, der er én, der har valgt at gøre på Vesterbro, forklarer formanden for menighedsrådet på Vesterbro, Jens Andersen.

Han og resten af menighedsrådet er lige nu i gang med at undersøge, hvordan man bedst giver kandidaterne mulighed for at præsentere sig op til valget. Uanset at det ikke bliver omkostningsfrit for sognet at arrangere et afstemningsvalg med indkaldelser i e-boks og afholdelse af valg i kirken, så  mener han, at det er det eneste rigtige. På spørgsmålet om det er pengene værd, svarer han:


Man kan ikke omsætte demokrati i penge. Vi har nogle demokratiske spilleregler i folkekirken såvel som i samfundet, og dem følger vi. Det gode, vi jo kan benytte sådan et menihgedsrådsvalg til, det er at skabe endnu mere interesse og information om kirkens arbejde.

Jens Andersen, menighedsrådsformand på Vesterbro


- Man kan ikke omsætte demokrati i penge. Vi har nogle demokratiske spilleregler i folkekirken såvel som i samfundet, og dem følger vi. Det gode, vi jo kan benytte sådan et menihgedsrådsvalg til, det er at skabe endnu mere interesse og information om kirkens arbejde, siger han.

Nyvalgt medlem af menighedsrådet, Karina Bergmann, er mindre tilfreds med udsigten til endnu et valg.

- Det er en halv million kroner af menighedsrådets midler, der går til det her. Det er penge, der kan bruges på socialt arbejde og aktiviteter for fællesskabet. Det er forkasteligt, at de nu skal gå til et omvalg, der i første omgang er foregået helt efter bogen. Som kommunalpolitiker kan jeg heller ikke kræve omvalg, hvis jeg ikke bliver valgt ved kommunalvalget, siger hun.

vesterbrosogn.dk er det muligt at læse mere om kandidaterne og deres valggrundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Respekt for frontpersonalet

Vesterbro

En snak om: Taler Gud nudansk?

Annonce