Annonce
Vesterbro

Vesterbro Sogn vil overtage det gamle bymuseum

Menighedsrådsformand i Vesterbro Sogn, Jens Andersen, kan se mange muligheder for hele Vesterbro, hvis Kirken får held med at købe Vesterbrogade 59. FOTO: René Mølskov

Kirkerne på Vesterbro har masser af kirkerum, men de har også mange arrangementer, der foregår uden for selve kirkerummet. Dem vil de gerne samle i bymuseets gamle lokaler. Derudover tænker de forsamlingshus, ngo¿er og caféliv ind i deres planer for Vesterbrogade 59.

Annonce

Vesterbro Bladet var med til rundvisning, da omkring 20 forskellige grupper af muligt interesserede købere i sidste uge besøgte Vesterbrogade 59, der tidligere husede Københavns Bymuseum.

Flere var ikke interesserede i at fortælle offentligt, hvem de repræsenterede, men anderledes åben var menighedsrådsformand på Vesterbro Sogn Jens Andersen.

LÆS OGSÅ: Der er flere om budet

»Vi har tænkt os at byde på det, med henblik på at købe det. Så må vi se, hvor den ender,« siger han med henvisning til, at det er en lukket budrunde og det kan være svært at vide, hvor andre bud lægger sig.

I øjeblikket har Vesterbro Sogn et sognehus i Valdemarsgade 27, som slet og ret er for lille til sognets behov.

Derudover har de kontorer i lejede lokaler på Vesterbrogade.

LÆS OGSÅ: Et salg af det gamle bymuseum nærmer sig

Annonce

For hele Vesterbro

Selvom Vesterbro Sogn er det folkerigeste sogn i Danmark og der ligger hele ni kirker, så er det ifølge menighedsrådsformanden ikke realistisk, at de kan bruge alle kvadratmeterne. Desuden har de en helt anden drøm:

»Selvfølgelig vil vi gerne tilbyde bedre faciliteter til vores egne arrangementer. Men vi vil rigtig gerne gå sammen med andre på Vesterbro, om at lave noget, der er for hele Vesterbro. Vi synes, det vil være meget ærgerligt, hvis bygningen ikke længere skal være i offentlig og åben brug. Så vi vil også gerne åbne for, at andre kan bruge det til deres aktiviteter. Så huset kan blive et lokalt kraftcenter og forsamlingshus, hvor der kan dannes nye fællesskaber på tværs i vores bydel,« siger han.

Annonce

Oplæg til debat

Selvom det endnu er uvist, om Vesterbro Sogn ender med at købe bygningen, så vil Jens Andersen rigtig gerne invitere til debat om bygningens potentiale.

»Jeg vil gerne starte en debat om, hvad vi på Vesterbro egentlig kunne tænke os at bruge det til. Vi kan jo ikke fylde det selv. Vi forestiller os at bruge sidefløjen til noget kontor, men der er mange store lokaler, der kan komme mange til gavn. Og det handler derfor også om at sikre, at bygningen skal være for alle,« siger han.

Kirken kunne forestille sig selv at bruge de store lokaler, til nogle af de mange, der gerne vil låne lokaler til fester i forbindelse med bryllup og barnedåb. Men der skal også være plads til andre.

Annonce

Plads til NGO’erne

En af de NGO’er på Vesterbro der er blevet hædret mest sidste år er FISKEN. De er på jagt efter nye lokaler på Vesterbro og håber, at det kunne komme i spil, at eller flere af rummene huser dem.

»Jamen ud over udstilinger, koncerter, møder debatter og så videre, så ville det da være oplagt at gøre plads til kontorer for små ngo’er. Jeg har også luftet overfor Fisken, at vi har tænkt os at byde ind og der i så fald måske godt kunne findes en plads til dem også. I hvert fald er det vores klare intention at åbne for debatten om, hvad der skal være i lokalerne. Og det kunne blandt andet være oplagt at huse nogle af ngo’erne på Vesterbro,« siger han.

Annonce
Annonce
Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Annonce
Annonce
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

Debat

Respekt for frontpersonalet

Vesterbro

En snak om: Taler Gud nudansk?

Annonce