Annonce
Vesterbro

Vesterbro-teater særligt udvalgt: Skal være centrum for musik-dramatik

Teateret Sort/Hvid i Kødbyen med Christian Lollike i spidsen er udvalgt som scene for musikdramatisk udvikling. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Anerkendt Vesterbro-teater er udvalgt af Statens Kunstfond som særlig scene for musikdrama.
Annonce

Det kan godt være, at corona-epidemien har sat en stopper for mange aktiviteter på teater- og musikscener rundt om i landet. Men på Vesterbro kan teatret Sort/Hvid lige nu se frem til et 2021, der kommer til at byde på noget helt nyt.

Der skal både dødsmetallisk dukketeater og aktivistisk opera på scene, hvis det står til kunstnerisk direktør på Sort/Hvid, Christian Lollike, der garanterer en scene, der igen kommer til at bryde grænser.

Annonce

Grænsebrydende teater

- Her skal vi bryde grænserne for, hvad musik og scenekunst kan sammen, siger han i en pressemeddelelse og uddyber at:


Her skal vi bryde grænserne for, hvad musik og scenekunst kan sammen.

Christian Lollike, kunstnerisk direktør, Sort/Hvid


- Hvad kan der ske, hvis en guitarist og en arkitekt samarbejder? Hvilken rumlig musikalsk oplevelse kunne der komme ud af det? Det er centralt for Sort/Hvid at indgå i samarbejder med et væld af forskellige kunstnere og fagligheder – både i Danmark og internationalt – for at samle de bedste kompetencer til at udvikle nye banebrydende musikdramatiske værker.

Christian Lollike har store ambitioner for de nye samarbejder på scenen og lægger op til - igen - at bryde grænser. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Det er Statens Kunstfond, der har udvalgt Sort/Hvid til scene for musikdramatisk udvikling fra 2021-2024. I de kommende år vil Sort/Hvid derfor være centrum for musikalske værker, der udvikler rammerne for musikdramatik.

Hver sæson vil vi præsentere mindst to musikdramatiske forestillinger samt en række andre formater, koncerter og workshops.

Annonce

Invitation til kunstnere

Scenen åbner første gang for publikum i efteråret 2021. Det sker i et flere uger langt åbningsprogram, som Sort/Hvid lige nu inviterer kunstnere til at byde ind med ambitiøse værker til. Otte af værkerne bliver udvalgt og produceret.

_

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vesterbro har ikke brug for en stormoske

Vesterbro

Min far var en rockstjerne

Annonce