Annonce
Vesterbro

Vesterbroere til kamp for rummelighed

Der blev lavet Vesterbro-aktier og julepynt og de første trykte eksemplarer er nærmest allerede væk. Det er dog stadig muligt at støtte, da der bliver lavet flere aktier. Foto: René Mølskov
Annonce

OPBAKNING. Efter bare seks dage er de første 250 Vesterbroaktier til fordel for Gang i Gaden næsten solgt. Da aktien blev lanceret stod kærligheden til Vesterbros mangfoldighed og fællesskab i kø for at bakke op.

 

EN HJÆLPENDE HÅND: Hvis man kunne spise sig mæt i klapsalver kunne Gang i Gaden have brødfødt det meste byen i onsdags. Her var samlet et væld af brugere, frivillige og lokale, der ville bakke op. Den lokale gadepræst var også med, og var en af dem, der sendte hjertevarme og rosende ord efter brugerne og stedet i al sin ualmindelighed.

LÆS OGSÅ: Har du købt en aktie i Vesterbro? (Video)

Gadepræstens hyldest

»Det bliver måske en meget personlig fortælling,« lagde Liane Zimsen Dambo ud.

Hun begyndte som gadepræst på Vesterbro, og noget af det, som kirken godt kunne bruge på Vesterbro, var i følge hende selv, hendes ’flamboyance’.

»Ja, det her med, at jeg altid larmer skidemeget og ligner noget, der er klædt ud for sjov. Samtidig var det vigtigt, at jeg vidste skidemeget om, hvad der sker på Vesterbro. Hvad er problemerne og hvad er glæderne? Lidt vidste jeg jo, fordi jeg havde boet her i 25 år. Men jeg kastede mig hovedkulds ud i det. Og nogle gange var det så hårdt, at jeg måtte brække mig, fordi jeg havde fået en fortælling fra et menneske,« fortalte hun forsamlingen.

Forsamlingen kender hende åbenlyst allesammen. Der blev grinet og krammet og fjollet. Røget smøger, drukket kaffe og bandet. De kender hende, fordi hun ofte kommer der. Og hun kender dem. Lytter til dem. Og taler med dem.

»Andre gange, så vidste jeg ikke, hvem jeg skulle få til at hjælpe mig. Og der var det altså jer hernede. Ikke kun jer, der arbejder her. Men jer, hernede, der besluttede, at I ville tage hånd om gadepræsten på Vesterbro. At I synes, det var en god ide.«

Gadepræsten advarede om, at det godt kunne blive en fortælling, der gav hende tårer på kinden. Men det er netop også fortællingen om fællesskab. Samhørighed og kærlighed. Og om et sted, der har plads til alle.

»Ligegyldigt om jeg havde været hernede eller jeg ikke havde. Om jeg havde gjort noget for jer, eller jeg ikke havde. Om jeg råbte højt for jeres sag, eller om jeg ikke gjorde. Så fik jeg et »hej smukke«, eller et »godmorgen præst«. Og jeg fik et kram. Og jeg fik et »du er vigtig«. Når jeg får brug for at vide noget om, hvordan det er at være menneske på Vesterbro, så står døren altid åben, og der er altid kaffe på kanden. I har aldrig nogensinde. Nogensinde. Aldrig nogensinde ikke været der, når gadepræsten havde brug for at være gadepræst. Og jeg kan ikke forestille mig et Vesterbro uden jer, og jeg kommer til at buste mine tyldskørter i laser for jer. Vi skal gøre alt hvad vi kan. Og de skal fandme være nogle gode politikere, hvis de lægger os ned.«.

Et maleri til højeste bud

Foruden de første 250 trykte Vesterbro-aktier, så bliver der samlet ind på anden vis også.

Tove Jensen på 69 kastede sig straks over et maleri, som i weekenden blev bortaktioneret til fordel for Gang i Gaden.

Hun går i Settlementets seniorklub, hvor hun maler.

»Jeg er 69 og har boet her siden jeg var fire. I seniorklubben snakkede vi om, hvad vi kunne gøre for ’Gang i Gaden’. Blandt andet snakkede vi om at lave postkort, og de andre i Seniorklubben så mit forslag og synes det var i orden. Det hedder ’Naturligvis’,« siger hun og fortæller, at hun ikke er bruger af stedet, men kender miljøet og færdes i området hver dag.

»Det har en stor betydning, og vi bliver nødt til at stå mere sammen om det sociale og hjælpes ad. Verden er blevet så grum og pengefikseret. Det mondæne og de mange unge, der tjener kassen, er kommet til Vesterbro. Men der er faktisk stadig mange, der ikke har til dagen og vejen,« siger hun.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Annonce