Annonce
Socialt Frikort

"Vi fejler som velfærdssamfund, hvis vi ikke får de mest marginaliserede med"

Mia Nyegaard ved Kaffe Karma ved Halmtorvet, hvor hun i sidste uge talte med nogle af dem, der gør brug af Socialt Frikort.
Socialborgmester Mia Nyegaard går igen ind i kampen for Socialt Frikort og kalder det en absurditet, at projektet ikke allerede er selvskrevet på årets finanslov.
Annonce

- Nu har jeg sammen med Vesterbroerne kæmpet for det her projekt siden før valget i 2017. Det er endelig blevet en virkelighed, så de må simpelthen ikke lukke det nu, siger den københavnske socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Det har kostet millioner at gøre hele projektet med Socialt Frikort klar. Der er lavet særlig lovgivning på skatteområdet, der muliggør, at de socialt udsatte kan tjene op til 20.000 kroner skattefrit om året. Der er lavet en database og en digital platform, der gør det ufatteligt nemt for virksomheder og brugerne med Socialt Frikort at registrere arbejdet hos SKAT.

Ifølge socialborgmesteren, er det først nu, at det skal til at vise sit værd. Derfor kontaktede hun med det samme Rasmus Helveg Petersen (R), da hun opdagede, at det ikke var med. Hun kontakter også Alex Vanopslagh (LA).

- Jeg gør klart, at det her går jeg ud fra, at vi har med forhandlingerne. Det er så vigtigt, at det her kommer med. Jeg skal ikke blande mig i, hvad der skal være varigt og ej på finansloven. Men det vil være vanvittigt synd og skam at lukke det ned nu. Man har slet ikke et ordentligt datagrundlag at evaluere på endnu, siger hun for fortsætter:

- Det virker helt absurd, at man ikke per automatik har taget den med videre. Det er jo først nu, vi skal til at se, hvor mange vi kan få i job og måle på effekten af det. Nogle gange er det de mindste ting, der gør den store forskel. Jeg kan slet ikke forstå den tøven, der er i regeringen omkring det her projekt.

Hun håber, at det ender med, at projektet fortsættes, og de mange millioner, der allerede er brugt på at udvikle det, ikke går spildt inden effektent er slået igennem.

- Vi er rigtig gode til at tage os af middelklassen. Og det er vigtigt. Men vi fejler som velfærdssamfund, hvis vi ikke får de mest marginaliserede med. Og det gør netop det her projekt.


Vi er rigtig gode til at tage os af middelklassen. Og det er vigtigt. Men vi fejler som velfærdssamfund, hvis vi ikke får de mest marginaliserede med. Og det gør netop det her projekt.Vi er rigtig gode til at tage os af middelklassen. Og det er vigtigt. Men vi fejler som velfærdssamfund, hvis vi ikke får de mest marginaliserede med.

Mia Nyegaard, socialborgmester (R)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Annonce