Annonce
Vesterbro

Vil du lave hækleklub eller politisk debat i Café Sonja? Endnu flere frivillige skal give liv til nye meningsfulde fællesskaber

På Café Sonja drømmer man om frivillige, der kan indtage cafeen i aftentimerne og lavet forskellige arrangementer. Lige fra hækleklubber til politisk debat. Foto: René Mølskov
Settlementets indsats med den socialøkonomiske handelsgade Saxogade, hvor alle butikker bidrager med en social og grøn bundlinje sætter nu gang i nye initiativer. Blandt andet håber de at få mange nye frivillige, der kan skabe liv og fællesskaber i Café Sonja om aftenen.
Annonce

De fleste vesterbroere ved, at Settlementets butikker i Saxogade er noget helt særligt. Et sted, hvor overskuddet ikke er ussel mammon, men derimod en udstrakt hånd til de, der er skubbet ud af det almindelige arbejdsmarked. Og en mulighed for at kunderne kan bruge deres penge et sted, hvor det socialt ansvarlige og det miljømæssigt bæredygtige er helt i højsædet.

Men nu bliver det muligt at gøre endnu mere end at handle i den socialøkonomiske handelsgade. Settlementet har i Saxogade både Fredes Woodshop, Heidi & Bjarne, Normas, Grønne Kræfter, samarbejdet med Ruben og Bobby og den emballagefri købmand Løs Market og så er der naturligvis Café Sonja.

Café Sonja har ligget i Saxogade i mere end 30 år, men om lidt skal du ikke længere kun sætte dig med en kop kaffe dagens menu. Nu kan du blive en af de nye frivillige, der kan skabe nyt liv i aftentimerne.

- Settlementet har en lang historie med frivillige. Der er mange frivillige i retshjælpen, heldigvis, og der er også rigtig mange frivillige her i Saxogade. Det vil vi gerne have endnu mere af i Café Sonja, siger Maria Pagels, der er forretningsudvikler i Settlementet.

Hun forklarer at alt er i spil, så længe det kan give nye muligheder i aften- og eftermiddagstimerne, hvor der normalt er lukket.


Til gengæld får man som frivillig mulighed for at præge, hvad det er for fællesskaber, der skal være om aftenen. Hvis du er helt vildt passioneret omkring hækling, så er det jo hækling, det kommer til at handle om.

Maria Pagels, forretningsudvikler i Settlementet


- Det er tanken at eftermiddagene og aftenerne skal drives af frivillige. Til gengæld får man som frivillig mulighed for at præge, hvad det er for fællesskaber, der skal være om aftenen. Hvis du er helt vildt passioneret omkring hækling, så er det jo hækling, det kommer til at handle om. Hvis du brænder for politiske samtaler, så er det måske en foredragsrække. Eller banko. I virkeligheden er alt muligt.

På Café Sonja drømmer man om frivillige, der kan indtage cafeen i aftentimerne og lavet forskellige arrangementer. Lige fra hækleklubber til politisk debat. Foto: René Mølskov

Det kan også være læseklubber, løbeklubber, kombucha-workshops, samtalesaloner med livemusik, brandtaler med stegt flæsk og persille, eller måske bare fredagslik og hygge?

Den 17. august holder Settlementet et informationsmøde, hvor man kan høre mere - og måske endda finde sammen på tværs og lave nogle hold til aftenvagter.

- Det handler i virkeligheden om at skabe flere fællesskaber i byen. Fællesskaber, der ikke er så afhængige af din indkomst eller din sociale status, siger Maria Pagels.

Om det er på ugentlig basis, eller blot en gang om måneden, du og de andre frivillige vil sætte gang i fællesskabet er ikke afgørende. Bare det passer til jer.

- Settlementet har en lang og vigtig en historie, som vi skal minde folk om. Og jeg tror åbningen kan komme til at betyde en masse liv og nye fællesskaber omkring cafeen og Saxogade.

Intromødet 17. august klokken 17 på Café Sonja følges op af fællessang og fællesspisning i forbindelse med 'Lights on Vesterbro', hvor Café Sonja torsdag 3. september laver fællessang 17.30 og fællesspisning 18.30.

Læs mere på: facebook.com/cafesonja

FOKUS PÅ SAXOGADE:

Vi sætter fokus på den socialøkonomiske handelsgade, der danner grobund for nye fællesskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Vesterbro

Mød Thorup og Raug til festival

Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Annonce