Annonce
Vesterhavsposten

20-årige Tove drak for meget - nu ser fremtiden lys ud

20-årige Tove Friis er kommet på ret kurs fra sit alkoholmisbrug, og har fået en tro på fremtiden takket være Børnehjælpsdagen. Her får hunden Trille en krammetur. Privatfoto
Anbragte børn har ofte sværere ved at få uddannelse og jobs. Tove kom gennem et forløb via Børnehjælpsdagen, hvor misbrug og problemer er vendt til succes og til en tro på fremtiden.

Nørre Nebel: 20-årige Tove Friis fra Nørre Nebel har taget ejerskab over sit liv. Tingene var kørt af sporet. Hun var røget ud i et alkoholmisbrug. Havde mistet troen på sig selv og sin fremtid.

- Min biologiske far var alkoholiker, måske er der noget genetisk arveligt i det, men faktum er, at jeg drak alt, alt for meget, og endda er faldet i søvn i en rus nede på togstationen i Varde, men nu er jeg et andet sted, og har også fået talt om det hele med min plejefamilie, siger Tove.

Tove har fået ændret sit livssyn, og tror på en fremtid med uddannelse og job. Det er sket ved at hun har deltaget i et projekt under Børnehjælpsdagen ved navn "Empower4u".

Annonce
Livet har ikke altid været en leg for Tove Friis fra Nørre Nebel. Hendes fremtidsdrøm om uddannelse er rykket tættere på, efter at Tove har gennemført et et års program for unge anbragte via organisationen Børnehjælpsdagen. Privatfoto

- Jeg var kun en baby, da jeg kom i plejefamilie, hvor jeg stadig bor i dag - i et såkaldt efterværn, siger Tove.

Økonomisk fondsstøtte til projekt Empower4

Den A.P. Møllerske Støttefond har indtil nu har støttet Børnehjælpsdagens Empower4u program med over 4 mill. kroner.

- Før jeg startede på forløbet, der tager et års tid, var jeg en egoistisk alkoholiker, siger Tove og fortsætter:

- Jeg var super usikker på mig selv, havde intet selvværd, og kunne slet ikke forstille mig noget som helst godt i fremtiden.

Har lært at sige fra

- Jeg tør i dag at sige fra og bede om hjælp, og har indset, at mange har det som mig. Nu er jeg ikke bare ligeglad med det hele, siger hun.


Jeg tør i dag at sige fra og bede om hjælp, og har indset, at mange har det som mig. Nu er jeg ikke bare ligeglad med det hele.


Lige nu går Tove på FGU  (Forberedende Grunduddannelse) i Varde, hvor hun også er elevrådsformand.

- Jeg har fået et kæmpe skub i den rigtige retning, og selv ting, jeg virkelig ikke har lyst til, har jeg fået mod på at gå i gang med - med en positiv indstilling. Blandt andet går jeg i min fritid til matematik, da jeg er talblind og gerne vil forbedre mig i den retning.

- Jeg er nået utrolig langt, både personligt, mentalt og fysisk, siger Tove.

Annonce

Derfor virker det

- For mig har forløbet virket på grund af den måde, som der undervises på og ikke mindst sammenholdet. Børnehjælpsdagens undervisere har gjort læring mere tankevækkende og også tit sjov.

- Der er altid nogen til at hjælpe og snakke med en i Empower4u, hvis der er brug for det. Lidt ligesom en stor familie, slutter Tove.

Tove håber i fremtiden på en uddannelse og et job, hvor hun kan være med til at inspirere og hjælpe folk. Måske som socialrådgiver, men lige nu vil hun bare koncentrere sig om, at blive færdig på FGU til sommer indenfor Handel og Kundeservice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce