Annonce
Vesterhavsposten

30 år i tøjbranchen: De fleste vil gerne prøve noget nyt

Lene Sønderby Knudsen indehaver af butikkerne Meer (på tysk havet) i Henne Strand har været i tøjbranchen i snart tre årtier, men intet kan stoppe hende fra et job, hun elsker. Privatfoto
Lene går i coronatider live med at streame fra sin butikker i Henne Strand. Folk skal stadig have mulighed for at shoppe.

Henne Strand: 58-årige Lene Sønderby Knudsen har snart 30 års jubilæum i tøjbranchen. Til daglig er hun selvstændig i Henne Strand med butikkerne ved havet - Meer - deraf navnet, da Meer betyder hav på tysk.

I butikkerne sælger Lene tøj til mænd og kvinder i en afslappet stil samt sko, tasker, smykker og hudpleje. Hun har syv ansatte, når alt kører, som det plejer udenfor coronatider.

- Jeg blev selvstændig i 1998. Indtil da havde jeg været medejer af kæden Westwind, men jeg elsker at være helt min egen og er blevet for gammel til at gå på kompromis med, hvad jeg gerne vil, siger Lene med et smil og fortsætter:

Annonce


Jeg elsker at være selvstændig erhvervsdrivende og er blevet for gammel til at gå på kompromis med, hvad jeg gerne vil.

Lene Sønderby Knudsen


- Det giver så mange friheder at være selvstændig i forhold til sortiment og indkøb, siger Lene, der bor i Ansager og er gift med Ejvind Knudsen, som hun har kendt i 41 år og har to voksne børn og snart fem børnebørn sammen med.

Her under coronarestriktionerne er Lene Sønderby Knudsen som noget nyt gået i gang med at live streame fra sin butik Meer i Henne Strand, så folk stadig har mulighed for at shoppe hos hende. Privatfoto

- Dengang jeg startede med at arbejde i Henne Strand, var børnene i en alder, hvor man ikke lige flytter dem fra skole og venner, og selvom jeg elsker byen ved havet, er det også fint med et frirum i Ansager. Så vi har ingen planer om at flytte, siger Lene.

Corona giver perspektiv på tilværelsen

Nu hvor mange i butikkerne er hjemsendt på grund af corona, har Lene fundet ud af i hvert fald  en ting.

- Jeg skal ikke stoppe med at arbejde foreløbig, for jeg går rundt som løven i sit bur, og savner den travle hverdag. Vi plejer jo at have allermest travlt i december mellem jul og nytår på grund af turisterne i sommerhusene, siger hun.


Jeg skal ikke stoppe med at arbejde foreløbig, for jeg går rundt som løven i sit bur, og savner den travle hverdag i disse coronatider.

Lene Sønderby Knudsen


Annonce

Live stream shopping

Lige nu kører Lene som noget nyt live på Facebook med rundvisninger i butikken inklusiv ideer til sammensætninger af tøj, smykker, tasker og sko.

- Vi er nødt til at forny os og følge med tiden, siger Lene, der dog ikke har planer om at åbne en webshop.

Som den eneste i Henne Strand forhandler Lene Sønderby Knudsen også hudplejeprodukter udover tøj til mænd og kvinder samt sko, smykker og tasker. Privatfoto

- Vi sender og leverer tøj i for eksempel Varde. Indkøb kan hentes ved døren for nu. Jeg glæder mig til at vise vores forårs- og sommerkollektioner frem på en ny måde, hvor man blandt andet kan nyde at iføre sig gevandter i materialet hør, og vi har også en økologisk tøjserie, siger Lene.

Rent lavpraktisk kan man, når Meer butikken går live på Facebook, skrive, hvilket bøjlenummer man ønsker samt størrelse og betale med mobilepay. Flere giner er også på display med diverse outfits på streamningerne.

Annonce

Derfor er det et spændende job

Lene bliver aldrig træt af sit job.

- Det er der mange årsager til, jeg elsker beliggenheden for butikkerne og alle de positive ferieglade mennesker, der normalt strømmer ind. Det giver god energi og også langvarige venskaber. Det sker da af og til, at jeg lige får et glas efter arbejde med en kunde ovre i Ishuset, og jeg har da også været ude i folks sommerhuse og hjælpe med at indstille deres tv, siger hun smilende.

- Det er også dejligt at komme ud på messer og mødes med vores leverandører. Vi sælger jo Ilse Jacobsens produkter og Rudolph Care hudpleje. Ilse ses jeg også med ved festlige lejligheder fester, og Andrea Rudolph har også været forbi med stor succes for at demonstrere sine produkter, slutter Lene, der oprindelig er uddannet farmakonom på apoteket i Grindsted, og derfor gerne, som den eneste i Henne Strand, tilbyder hudpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Annonce