Annonce
Vesterhavsposten

60 år og stadig på arbejdsmarkedet: Knud har ikke haft en eneste ledighedsdag og har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt

Knud Eskebjerg i sommerhuset i Bork, hvor han og konen Hanne bruger meget tid sammen. Foto: Martin Jørgensen
Knud Eskebjerg kunne for nyligt fejre 60 år på arbejdsmarkedet. Efter en længere årrække som medarbejder i Forsvaret, arbejder han i dag med vedligehold af sommerhuse hos DanCenter.

Oksbøl: Antallet af personer over 65 år på arbejdsmarkedet har generelt været stigende de seneste ti år. Ifølge Danmarks Statistik var mere end 136.000 personer over 65 år i 2018 stadigvæk på arbejdsmarkedet. Det er 55.000 personer eller 67 procent flere end i 2008.

Statistik giver kun et overordnet overblik, så Vesterhavsposten hev fat i ét af de mennesker, der stadig - trods en pensionsklar alder - går på arbejde hver dag.

Han hedder Knud Eskebjerg, og i begyndelsen af juli kunne han fejre, at han har været 60 år på det danske arbejdsmarked.

Annonce

- Det giver mig en tilfredshed at bevise over for mig selv og andre, at jeg kan endnu. At jeg stadig er klar til at arbejde, fortæller den 75-årige Knud Eskebjerg, da avisens udsendte møder ham i hans andet hjem. I sommerhuset i Bork.

- Og så giver det mig helt klart noget socialt. At jeg kan have kontakt med en masse gæster, der besøger vores sommerhuse og mine gode kollegaer, siger servicemedarbejderen hos DanCenter Henne, der blandt andet også dækker sommerhusene i Kvie Sø og Hovborg.


Jeg har ikke sat en slutdato på endnu, men jeg ved, at jeg ikke skal bæres ud.

Knud EskebjergFordele og ulemper

Privat er Knud Eskebjerg gift med Hanne Eskebjerg, der af mange er kendt som Hanne Haand, da hun i mange år har arbejdet som håndlæser. Nu er hun førtidspensionist, så det betyder også en del for parret, at Knud har lidt at komme hjem med efter sine arbejdsdage.

- Det er altid positivt, at jeg har noget med hjem at fortælle. Man bliver ofte lukket lidt ind i sin egen lille verden, når man som par har forladt arbejdsmarkedet, men i og med at jeg stadig er aktiv, så kommer jeg hjem med gode historier om, hvad der er sket.

Selvom Knud Eskebjerg har nået en høj alder i en arbejdsmæssig forstand, så betyder det ikke nødvendigvis, at han ikke kan bidrage med noget på arbejdspladsen. Snarere tværtimod.

- Jeg har nået en alder, hvor jeg ikke har børneproblemerne eller skoleting, der skal passes. Jeg har en meget større frihed end så mange andre, og så har jeg et job, hvor det er "nice to have" i stedet for "need to have", siger han og tilføjer:

- Og så har jeg selvfølgelig en erfaring og en måde at møde andre mennesker på, som måske adskiller sig lidt fra den yngre generation.

Det er dog ikke altid lige nemt at være 75 år og servicemedarbejder, fortæller Knud Eskebjerg.

- Jeg har nogle udfordringer i forhold til min fysik. I forbindelse med mit arbejde skal jeg tjekke, om sommerhusene er rene, og der skal jeg eksempelvis ned i knæ for at se efter nullermænd eller op ad en stejl trappe for at tjekke en hems efter. Det er ikke altid lige let.

Annonce

Ingen slutdato

37 arbejdstimer i ugen bliver det til for Knud Eskebjerg, som har boet i Oksbøl i 50 år, men parret solgte det store hus i 2019, og har nu købt andelsbolig i Billum, hvor de tilbringer de koldere vintermåneder, mens "sommerresidensen" i Bork, som Knud kalder det, er deres hjemsted i disse tider.

Her går han ofte og klarer diverse småprojekter, og selvom det også er med til at holde ham i gang, så har han ingen planer om at nyde sit otium endnu.

- Jeg har ikke sat en slutdato på endnu, men jeg ved, at jeg ikke skal bæres ud. Jeg kommer til at have en dialog med min kone - og selvfølgelig min arbejdsplads - om hvornår det rette tidspunkt er. Jeg tager tingene i den rækkefølge, de kommer, og jeg vil være glad, når jeg står op om morgenen.

I mange år har Knud Eskebjerg været aktiv i foreningslivet i Oksbøl, og han er stadig medlem af bestyrelsen i SuperBrugsen Oksbøl.

Knud Eksebjergs allerførste lærekontrakt fra 1. juli 1961. Privatfoto

Knud Eskebjerg

Knud Eskebjerg er 75 år gammel, og han er født på Sydsjælland, men er grundet arbejdet endt i Oksbøl. Her han han i mange år arbejdet hos Forsvaret. Han er to gange blevet fyret på grund af alder. I forsvaret måtte han stoppe, fordi han blev 60 år. Hos Blåvandshuk Idrætscenter måtte han stoppe, fordi han blev 65 år. Det er dog lykkedes ham aldrig at have arbejdsløse perioder, siden han begyndte på arbejdsmarkedet som 15-årig.

Sidenhen er han blevet ansat hos DanCenter, som lejer huse ud, men det er private, der ejer dem. Mange af dem bor langt væk, for eksempel i København eller Nordjylland. Disse husejere skal betale håndværkerregninger, så Knud Eskebjerg får fat i dem, før han bestiller folk til at løse problemerne, for i sidste ende bestemmer de, om tingene skal laves.

Han fortæller selv, at 25 procent af jobbet består i servicefunktionen, der dækker meget bredt og bedst kan beskrives som klassisk pedelarbejde.

De sidste 75 procent er mere kontorarbejde, der består i at udlevere nøgler til gæster, svare på mails og ordne andre administrative opgaver.

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

51 års butikshistorie er slut: Bolighus er sat til salg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Birgitte fra Sportigan

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Bente fra JA Sko

Vesterhavsposten

Hvem hjalp vindmøller i gang for 30 år siden her?

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Gina fra Cleopatra

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Vesterhavsposten

Rema 1000 vil til Nørre Nebel – har kig på Shell-grunden

Vesterhavsposten

Hannes 10 år gamle drøm bliver en realitet til efteråret: - Hvis ingen andre laver det, så må jeg jo selv gøre det

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Hans fra Wagner

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Vesterhavsposten

Golf vinder frem overalt, og Niels Peter fra Henne er én af dem, der har forelsket sig i sporten

Vesterhavsposten

90 borgere i Nørre Nebel ville høre om lejeboliger

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Jytte fra Frøjks Blomster

Vesterhavsposten

Mange deltagere til fodboldskole i Outrup

Vesterhavsposten

60 år og stadig på arbejdsmarkedet: Knud har ikke haft en eneste ledighedsdag og har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt

Vesterhavsposten

Tre desserter du kan lave på grillen

Vesterhavsposten

Lillian fylder tilværelsen med vejbod og loppemarked: - Jeg lægger aldrig skjul på, at jeg er på kontanthjælp

Vesterhavsposten

Tag endnu en tørn som senior og få en pengepræmie

Vesterhavsposten

Endelig: De tyske turister vender tilbage

Vesterhavsposten

14-årige Stine blev fascineret af violinen for 7 år siden - nu spiller hun på et arvestykke

Annonce