Annonce
Vesterhavsposten

90-årige Vagn har dårligt syn - men vennerne spotter hans golfbolde

Vagn Nielsen fra Outrup spiller golf hver dag, på trods af at han er fyldt 90 år. Det holder ham i gang og giver ham anledning til at ses med sine venner. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Selvom 90-årige Vagn Nielsens syn er svundet ind til et minimum, spiller han golf i Outrup hver dag, hvis vejret tillader det, og der er nogen til at se, hvor bolden lander.

Outrup: Vagn Nielsen går ned i knæ, sætter tee'en i græsset på hul 1 på golfbanen i Outrup og tager stilling med driveren i hånden, mens vennerne Steen Hedemann og Jens Ole Laustsen kigger på.

Selvom fødselsattesten siger 1930, så holder Vagn Nielsen sig i særdeles god form. Hver morgen, hvis vejret tillader det, spiller overnævnte trio ni huller på banen i Outrup og går fire til fem kilometer.

Selvom Vagn Nielsen er i en fysisk form som de færreste 90-årige, så har alderdommen haft sin pris for hørelsen og i særdeleshed synet.

Men de 30 års erfaring på golfbanen sidder stadig på rygraden, og efter et prøveslag rammer Vagn Nielsen bolden, der flyver perfekt mod målet og lander 15 meter fra greenen.

- Din bold er herovre, Vagn, råber Steen Hedemann, da de bevæger sig op ad banen.

Steen Hedemann, Vagn Nielsen og Jens Ole Laustsen går dagligt ni huller, så længe vejret tillader det. Steen og Jens Ole spotter Vagn Nielsens bolde for ham. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

Vagn Nielsen har haft øjensygdommen AMD - også kendt som alderspletter på nethinden - i 30 år, og synet er nu så medtaget, at han ikke længere kan se ansigtsudtrykkene på sine følgesvende. Derfor fortrækker han at spille med andre, så han ved, hvor bolden lander.

- Jeg er på vej til at blive blind, og det er modbydeligt. Jeg vil altid have lyset, men jeg kan hverken skelne eller læse længere. Jeg kan kun se omridset og skyggerne, siger Vagn Nielsen.

Selvom Vagn Nielsen først begyndte at spille golf som 60-årig, nåede han et respektabelt handicap på 10,5, hvilket svarer til den bedste tredjedel af spillere. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Annonce

Endte i Outrup ved et tilfælde

Vagn Nielsen endte i Outrup ved et tilfælde i 1953. Forinden havde han været i militæret på Holmen i København, men som udlært tømrersvend ledte han efter fast arbejde inden for sit fag.

- Den tømrermester, jeg kom til, var den eneste, der søgte i Jyllands-Posten på det tidspunkt, så jeg ringede derud og spurgte, om de kunne bruge sådan en som mig. 'Æ' ku bare komme' - det var det eneste, jeg fik at vide. Så jeg hoppede på toget, griner Vagn Nielsen.

Den første, han stødte på i Outrup, da han steg af toget, var en ung pige ved navn Jytte, som han giftede sig med i 1956. De to har holdt sammen og boet i Outrup lige siden og kan fejre krondiamantbryllup til november.

I 25 år drev Vagn Nielsen sin egen tømrer- og snedkervirksomhed i Outrup indtil 1991, hvor han gik på efterløn og kastede sig over en ny og tidskrævende hobby, golf, som han begyndte at spille sammen med sin kone.

- Vores firma havde en halv snes medarbejdere, og flere af dem går også og spiller golf herude, for de er også blevet pensionister, griner Vagn Nielsen.

Annonce

Vil fortsætte så længe han kan

Vagn Nielsen har været med i Henne Golfklub lige siden begyndelsen som spiller og frivillig. Det var dengang, der ikke engang var en golfklub i Varde. Han har været med til at bygge klubhuset i Henne og passede på de dengang spæde egetræer.

Samtidig spillede han sig ned på et yderst respektabelt handicap på 10,5 i en moden alder og rejste verden rundt på golfrejser med sin kone.

Men for ti år siden følte Vagn Nielsen sig ikke længere tryg ved at køre bil grundet synet, og så er det jo godt, at der er en bane i Outrup inden for cykeldistance.

Denne dag med trioen på hul fire har Vagn Nielsen efter slået i par på alle huller. De noterer ikke slag, men Steen Hedemann og Jens Ole Laustsen er enige om, at deres næsten 20 år ældre ven stadig er en yderst habil golfspiller.

Én ting er i hvert fald sikkert - Vagn Nielsen vil fortsætte med at spille golf, lige så længe han kan holde til det, og så længe han har venner, der vil med ham, hvilket han sætter stor pris på.

- Sådan nogle venner, dem kan man ikke undvære. De er guld værd, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce