Annonce
Vesterhavsposten

Allan fra Henne Mølle Å Badehotel satser på nytårsgæster

Forpagter Allan Jylov introducerer nytårsaften på Henne Mølle Å Badehotel. Et tiltag med stor efterspørgsel. Foto: Tatjana Johnsson
Henne Mølle Å Badehotel fra 1936 emmer af historie og rå romantik med sin ensomme placering i den yderste klitrække. Nu kan man nu også opleve badehotellets charme om vinteren med et nytårsgourmetarrangement.
Annonce

Henne: For enden af grusvejen, der snor sig langs klit og græsmarker med langhårede køer, ligger Henne Mølle Å Badehotel i yderste klitrække, som det har gjort det siden 1936.

Siden 1936 har arkitekt Poul Henningsens perle af et badehotel ligget ved "verdens ende" i den yderste klitrække ved Henne Mølle Å. Forpagter Allan Jylov arbejder med stor respekt for stedets historie. Foto: Tatjana Johnsson

- Det er lykkes den verdensberømte arkitekt PH (red. Poul Henningsen) at skabe et fristed, der glider ubemærket ind i landskabet, hvilket var hans ultimative hensigt, siger forpagter siden februar 2019 Allan Jylov, mens han udveksler et godmorgen til gæsterne, der indtager deres morgenmad i de blå og hvide omgivelser i restauranten, hvor lamper, borde og stole er en historisk tidslomme og til og med designet af mesteren af blødt lys lampedesign, PH.

Der køres et par kilometer ad grusvej mellem klit og græssende køer ud til det legendariske badehotel, hvor alle 22 værelser har egen indgang. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Egen indgang og nytårsgourmet på badehotellet

- Vi har kun haft lukket ned i fem uger i denne sæson på grund af Covid-19, vi er så heldige at hvert eneste værelse har egen indgang på badehotellet, hvor man skal ud og ind af bygningen under alle omstændigheder, siger Allan Jylov og tilføjer:

- På den måde er hotellet det perfekte sted at opholde sig under en pandemi. Det giver tryghed for mange, kan jeg høre på gæsternes respons.

PH og badehotellet

  • Poul Henningsen (1894-1967), forkortet PH, var arkitekt, visedigter og samfundsrevser. Han var kendt for sit frisind og kritiske holdning til småborgerlighed og desuden for sine viser og ikke mindst verdensberømte lampedesign.
  • PH's badehotel er et funktionalistisk bygningsværk, stringent med enkel linjeføring afstemt til omgivelserne.
  • Bygningen er pudset sandfarvet. Vinduerne blåmalede. Farvevalget var ikke tilfældigt. Bygningen skulle falde i med klitlandskabet og dens specielle form kan minde om en klit.
  • Hotellet er ydermere særpræget ved, at alle værelser har egen ind/udgang.
  • I lokalsamfundet udgjorde Henne Mølleå Badehotel eller "pensionatet" i gennem mange år en lille enklave fortrinsvis for sommergæster østfra.

Som noget nyt i år vil badehotellet holde åbent nytårsaften.

- Det er tænkt som et luksuriøst tiltag med gourmetmad og hygge, siger Allan Jylov, der blev overrasket over, at samme dag, som han annoncerede om tiltaget, var der allerede  booket 13 værelser af 22 mulige.

Der er 20 ansatte på badehotellet, her er det morgendame Petra Ramm, der er ved at dække op til den næste morgenmadsgæst på balkonen, hvor der er udsigt til de mange klassiske PH lamper. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Økologi, hav og natur på tallerkenen

På Henne Mølle Å Badehotel er der tænkt i lækkerhed på tallerkenen med økologiske og gerne lokale varer.

- Vi er 97 procent økologiske lige fra kød til mejeriprodukter, sodavand og kaffe, siger Allan Jylov, der bedyrer, at man faktisk ikke kan være 100 procent, fordi salt, peber og sødemiddel ikke findes økologisk.

Henne Mølle Å Badehotels restaurant med møbler og lamper designet af PH til stedet i 1936. Arkivfoto:  John Randeris

Man behøver kun at kaste et enkelt blik på de mange fristelser på menukortet for at gennemskue, at temaet er hav og naturen.


Maden på Henne Mølle Å Badehotel afspejler generelt beliggenheden, således at havet, åen og naturen omkring hotellet er tænkt ind på tallerkenen.

Forpagter Allan Jylov


- Maden på Henne Mølle Å Badehotel afspejler generelt beliggenheden, således at havet, åen og naturen omkring hotellet er tænkt ind på tallerkenen, siger han.

Keramiker i Henne Stationsby Kirstens Hansens blå og hvide vaser passer perfekt ind i badehotellets indretning. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

PH viseaften og gourmetophold

Udover den unikke oplevelse af at være på et et lille og næsten hemmeligt paradis lige ud til Vesterhavet, er der også mulighed for at leje lokale med plads til op til 30 personer til konferencer og møder.

Græssende køer i landskabet ved Henne Mølle Å Badehotel. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi har også gourmetaftener og weekender på badehotellet og en tradition for en PH viseaften i et årshjul, slutter Allan Jylov.

Traditionerne bliver holdt i hævd i tidslommen ved Vesterhavet.

Ved indgangen til badehotellet vogter legetøjsmager Kay Bojsens legendariske garder. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce