Annonce
Vesterhavsposten

Børn og unge i Oksbøl lever livet på Samuelsgården takket være "vennerne"

Leif Erichsen, formand for bestyrelsen til Samuelsgårdens Venner, har for fjerde år i træk modtaget et sponsorat fra en anonym støtte på 25.000 kroner. Privatfoto
Samuelsgårdens Venner modtager stadig anonyme bidrag til driften af klubberne, der giver den lokale ungdom masser af aktivitetstilbud og oplevelser for livet.
Annonce

Oksbøl: For fjerde år i træk får Samuelsgårdens Venner i Oksbøl et anonymt sponsorat tildelt på 25.000 kroner.

- Vi er simpelthen så glade og taknemmelige for at den lokale opbakning fortsætter, som den har gjort det i 34 år. Især i en tid med et lavere aktivitetsniveau på grund af pandemien, siger formand for bestyrelsen af Samuelsgårdens Venner, Leif Erichsen, og tilføjer:

- Uden den lokale opbakning og mere end 300 medlemmer af foreningen Samuelsgårdens Venner, kunne vi slet ikke fortsætte vores arbejde og give børn og unge i vores lokalområde en bred vifte af tilbud og oplevelser, som vi gør.


Uden den lokale opbakning og mere end 300 medlemmer af foreningen Samuelsgårdens Venner, kunne vi slet ikke fortsætte vores arbejde og give børn og unge i vores lokalområde en bred vifte af aktivitetstilbud og oplevelser.

Leif Erichsen


Samuelsgården

 • Samuelsgården er grundlagt i 1986 i Oksbøl og ligger ved siden af Blåvandshuk Skole.
 • Den består af en miniklub, en fritidsklub og en ungdomsklub, hvor i alt cirka 550 børn og unge kommer jævnligt, når der ikke er en pandemi løs.
 • Samuelsgårdens Venner er en støtteforening for klubberne i Samuelsgården, der idemæssigt og økonomisk virker for igangsætning og opretholdelse af fritidsaktiviteter for medlemmer af Samuelsgården.
 • Et årskontigent er på 50 kroner.
 • Samuelsgården er også delvist støttet af kommunen.

Siden 1986 har Samuelsgården eksisteret som fritids- og ungdomsklub i sin nuværende form med eftermiddags- og aftentilbud for børn og unge. Siden har den ekspanderet støt og roligt  både i medlemstal og med aktivitetstilbud. Alt sammen støttet af frivillige - især forældre og med et tæt samarbejde til byens skole, erhvervs- og handelsliv. I de første 23 år var Axel Jørgensen leder af byens flagskib.

Der er altid fuld fart på med aktiviteter og oplevelser for børn og unge på Samuelsgården i Oksbøl. PR-Foto

- Udover at være en ildsjæl og en fantastisk leder, så var Axel også god til at få bred opmærksomhed omkring Samuelsgården - også i pressen. For eksempel har han iværksat utallige rekordforsøg med børnene, der er endt i Børnenes Rekordbog, siger Leif Erichsen og giver et par eksempler:

- Der har været pælesidning rundt omkring i byen, en lagkage med en diameter på fire meter, videomaraton, hvor alle skulle holde sig vågne i 24 timer, og en 20 tons tung lastbil er blevet trukket 25 meter på 20 sekunder, siger han.

Samuelsgårdens feriekoloni i Sverige er et populært feriemål for børn og unge fra Oksbøl. Privatfoto

Til daglig arbejder Leif Erichsen for Falck, og han er et lysende eksempel på, at når en frivillig brænder for noget, så kan lyset skinne så stærkt, at det ses langt længere end i Oksbøl og omegn.

Samuelsgårdens Venner har blandt andet finansieret:

 • En ødegård i Sverige til sommerkoloni
 • En bus
 • 19 kanoer
 • 2 både
 • 3 bådtrailere
 • 1 crossmaskine
 • Materialer til start af dyregården
 • Diverse musikinstrumenter
 • Telte

- Jeg har kollegaer helt oppe på Grønland og i Canada, der har hørt om Samuelsgården og er medlem af Samuelsgårdens Venner, fordi de bare gerne vil bakke op om vores ungdomsarbejde. Det er da helt unikt, siger han med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Annonce