Annonce
Vesterhavsposten

Børsmose Kirke har haft besøg af lokal keramiker

Sognepræst i Aal Sogn for Aal Kirke og Børsmose Kirke Mette Frydendahl Tarbensen og keramiker Kirsten Winther Johannsen er glade for samarbejdet omkring nyt altersølv udført i lertøj til Børsmose Kirke. Foto: Tatjana Johnsson

Oksbøl/Børsmose: Intet varer evigt og åbenbart heller ikke kirkesølv, hvor en irringsproces i Børmose Kirkes kirkesølv banede vejen for ny brugskunst til kirken.

Kirken ligger smukt og isoleret på den vestjyske hede mellem lyng og vildtvoksende træer. Gemt af vejen i det militære øvelsesterræn ved Oksbøl med forladte og tilskoddede huse.

- Vi har et særdeles aktiv kirke og menighedsråd i Børsmose Kirke, hvor vi stod og manglede kirkesølv eller dele af det grundet en form for irring i flere af delen, siger sognepræst Mette Frydendahl Tarbensen og tilføjer:

Annonce

- Den anslåede pris på sølvet var så høj, at overvejelserne om helt nyt kirkesølv hurtigt kom på tale.

Menighedsrådet foreslog, at en lokal kunstner skulle udføre et nyt sæt kirkesølv, og her kom keramiker Kirsten Winther Johannsen i Henne Stationsby hurtigt på tale.

Børsmose Kirke

Børsmose Kirke er sognekirke i området Børsmose ved Oksbøl.

Kirken har en broderet altertavle tegnet af Martin Nyrup samt figurer skåret af Peter Steen, der forestiller apostler.

Kirken blev opført i 1902, og da området omkring den i 1968 blev eksproprieret af militæret til øvelsesterræn, fik den lov til at fortsætte.

Ved indkørslen til Børsmose Kirke står et skilt med teksten "Militær aktivitet forbudt".

Kirken er lille - den mindste i Ribe Stift - og kan rumme op til 100 personer.

Kirkeklokkeringning foregår med håndkraft.

- Kirsten fik opgaven, og det er vi rigtig glade for, jeg kender faktisk ikke til andre kirker, der har et sæt udført i keramik, siger Mette Frydendahl Tarbensen, der også fryder sig over, at der er penge i kirkekassen fra private donationer over årene, mærket til "særlig indkøbt inventar".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce