Annonce
Bager og konditor Karin Noomi Milter bygger kransekagetårne og kransekageure til nytår. Her får du opskriften på den traditionelle spise i Danmark, som har været en tradition siden sidste halvdel af 1900-tallet og startede som en overklassespise. Foto: Tatjana Johnsson
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Det er faktisk nemmere, end man tror at bage sin egen kransekage, selvom det kræver håndværk og akkuratesse. Karin i Outrup Bageri viser vej, så marcipanringene bliver homogene.
Annonce
  • Bager og konditor Karin Noomi Milter bygger kransekagetårne og kransekageure til nytår. Her får du opskriften på den traditionelle spise i Danmark, som har været en tradition siden sidste halvdel af 1900-tallet og startede som en overklassespise. Foto: Tatjana Johnsson
  • Klar, parat, kransekage, der rulles marcipandej i lange lige pølser, der skal forme ringe til kransekagetårne i Outrup Bageri, hvor Karin Noomi Milter og maria Riber Nielsen har travlt op til nytår med bestillinger. Foto: Tatjana Johnsson
  • Otte cirkler former kransekagetårnet, når Karina Noomi MIlter går i gang i Outrup Bageri. Foto: Tatjana Johnsson
  • Først måler Karin Noomi Milter otte kransekageringe ud i længden fra 10-24 centimeter. Foto: Tatjana Johnsson
  • Når kransekageringene er målt ud, får de alle et lille tryk med et plastiklåg, så de ikke er for spidse, når de skal stables ovenpå hinanden. Foto: Tatjana Johnsson
  • Dernæst bages ringene i ovnen, til de er gyldenbrune. Foto: Tatjana Johnsson
  • Så skal der sprøjtes med hvid glasur, der er lavet af flormelis og æggehvider, så farven er ekstra hvid. Foto: Tatjana Johnsson
  • Til sidst stables kransekagetårnet og pyntes. Foto: Tatjana Johnsson
  • Kransekagen nydes nytårsaften i de fleste hjem til midnat sammen med et glas champagne, når rådhusklokkerne kimer det nye år ind. Foto: Tatjana Johnsson

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce