Annonce
Vesterhavsposten

Bakken Hansen har skrevet dagbog det meste af livet: - Mit alibi har jeg i orden

Ingrid Marie er oprindeligt fra Haderslev, og Bakken Hansen fra Øster Oksby ved Blåvand. Parret bor i dag i Oksbøl. Gravhunden Mille er den tredje gravhund, familien har haft. De har alle heddet Mille. Foto: Michael Svenningsen
Ingrid Marie og Bakken Hansen fra Oksbøl har i mange år skrevet erindringer fra deres dagligdag og de mange oplevelser på motorcykel rundt i Europa.

Oksbøl: Der var kærlighed og amoriner i luften den aften i 1961 i forsamlingshuset i Blåvand. Bakken Hansen var netop færdig med sin værnepligt ved det 9. regiment i Tønder. Der var bal i forsamlingshuset i Blåvand, og Ingrid Marie fra Haderslev, som arbejdede med Sydslesviske børn ved Dronnings Ingrids feriehjem i Blåvand, var med til festen i forsamlingshuset.

Bakken Hansen blev øjeblikkelig opmærksom på den sønderjyske Ingrid Marie. Han var blevet ramt af Amors skarpe pil. Året efter blev parret gift og kan den 6. januar 2022 fejre diamantbryllup.

Murerforretning i Billum

Årene gik for parret. Bakken Hansen var blevet selvstændig efter at have overtaget murerforretningen Svend Hansen i Billum. Det var den murerforretning, hvor han havde stået i lære og arbejdet årene efter læretiden.

Parret har fået tre børn, ni børnebørn, et oldebarn og tre gravhunde og bor i dag i Oksbøl.

Vi holder hjernen i gang, og det er godt for hukommelsen. Vi kan altid læse i dagbøgerne, når vi sidder og diskuterer om årstal, eller hvad der skete den dag for år tilbage. Det er også med til at holde historierne i live og give erindringerne videre. Vores børn synes, det er vældig sjovt og spændende at læse om vores liv.

Ingrid Marie og Bakken Hansen
Annonce

Matchless fra 1955

Som 18-årig købte Bakken Hansen sin første motorcykel. Det var egentlig lidt et tilfælde. Der var kommet en Matchless fra 1955 til salg. Bakken Hansen bad sin daværende murermester, Svend Hansen, om en underskrift på en indkøbstilladelse, og da det var på plads, var købet en realitet. Det var begyndelsen på de mange store oplevelser på to hjul.

Motorcyklen er i dag byttet ud med en kassecykel. Det nyder gravhunden Mille godt af, når de er på tur. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

På tur med vennerne

Livet med Ingrid Marie, motorcykel og egen murerforretning tog fart. Dagene gik, og oplevelserne væltede ind. Det var på tide at få styr på de daglige indtryk. Bakken Hansen begyndte at skrive dagbog fra de mange motorcykelture med vennerne Esben Kræn, Jes Kirk Thomsen, Niels Aunsbjerg og Rolf Lorentzen. De kørte ture til Norge, Sverige, Finland, England, Irland og Skotland.

Skoletiden med lærer Olesen på Oksby Skole skulle til at bære frugt. Det var tid til at fatte pen og papir og skrive de mange oplevelser ned fra motorcykelturene. Bakken Hansen fik altid UG i skrift på håndværkerskolen.

- Det var jo noget helt specielt at stå i det nordlige Skotland og kigge ud over Nordatlanten sammen med sine venner. Vi kørte efter gammeldags kort. Der var ikke Googgle Maps og andre digitale redskaber til at finde vej. Esben Kræn var virkelig god til at finde vej. Det var ham, som førte an, når vi var afsted, fortæller Bakken Hansen.

- Du kommer med i dagens historie i min dagbog, siger Bakken Hansen til avisens udsendte. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Esbjerg Veteranløb

Ingrid Marie har stået bag sin mand hele vejen.

- Jeg har aldrig selv kørt motorcykel eller siddet bagpå, men jeg har det, som om jeg har været med på alle turene. Jeg har både hørt og læst historierne, fortæller Ingrid Marie.

Bakken Hansen har altid haft en levende fortælleform. Her et uddrag fra hans dagbog fra den dag i år 2000, hvor der blev holdt Esbjerg Veteranløb:

Den stille sommermorgens ro blev kun brudt af fuglenes fornøjede sang, en kos brølen og en enkelt frøs kvækken i det fjerne. Det tegnede til at blive en rigtig varm sommerdag, sommerfugle og insekter stod stille i luften, jo - der var så dejligt derude på landet. Se det kunne være indledningen til en romantisk historie, men i stedet for var det optakten til det med spænding imødesete årlige Esbjerg Veteranløb, der med det strålende solskin og et forårsgrønt landskab gav de absolut bedste betingelser for løbet.

Dagbog og fotos

Da Bakken Hansen stoppede med at arbejde og lukkede mureforretningen i Billum, besluttede han sig for at skrive dagbog hver dag. Ingrid Marie var også begyndt at skrive sine daglige bedrifter ned i bogen med titlen: Mormor fortæl nu.

Hver aften bruger Ingrid Marie og Bakken Hansen cirka 15 minutter med deres dagbøger. - Du kommer med i dagens afsnit, siger Bakken Hansen til mediehusets udsendte. Foto: Michael Svenningsen

Bakken Hansen har ved siden af dagsbogskriveriet også taget mange fotos fra turene med vennerne rundt i Europa.

Annonce

Godt for hukommelsen

- Det er i dag så moderne med digitale fotos på USB. Men det er de færreste, som ser de mange digitale fotos, de får taget. I vores familie virker det ihvertfald bedre med analoge fotos i albums. Dem tager vi frem engang imellem og snakker og mindes de mange gode oplevelser.

- Vi holder hjernen i gang, og det er godt for hukommelsen. Vi kan altid læse i dagbøgerne, når vi sidder og diskuterer om årstal, eller hvad der skete den dag for år tilbage. Det er også med til at holde historierne i live og give erindringerne videre. Vores børn synes, det er vældig sjovt og spændende at læse om vores liv, fortæller Ingrid Marie og Bakken Hansen.

Hver aften over aftenkaffen er det tid til at skrive dagens gerninger ned.

Det er blevet til mange billeder i årenes løb. Bakken Hansen har flittigt foreviget de mange oplevelser fra motorcykelturene rundt om i Europa.  Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Kærlighed og parforhold

- Det tager cirka 15 minutter at skrive en side i dagbogen om dagens hændelser. Det er efterhånden blevet til rigtig mange dagbøger. De ligger opmagasineret i kasser, og jeg ved lige,  hvor de forskellige bøger fra de forskellige årstal er, fortæller Bakken Hansen.

I dag er Bakken Hansen 84 år, og Ingrid Marie er 77 år. Man kan tydeligt fornemme, at kærligheden og sammenholdet har været omdrejningspunktet i deres ægteskab.

- Der er mange nu om dage, som bliver skilt og går hver til sit. Det har vi slet ikke tænkt over, Hvorfor skulle vi dog det? Det er da noget være bøvl at gå fra hinanden. Man kan ligeså godt få forholdet og ægteskabet til at fungere. Det er sjovere at være to og sjovere at være sammen om tingene, siger Ingrid Marie og Bakken Hansen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Vildere vandløb - helst efter en samlet plan

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Storskrald skal hentes igen ude i oplandsbyerne

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Madservice: Velfærd er for borgerne - ikke for at virksomheder kan tjene penge

Vesterhavsposten

Det gamle byvåben genoplives i rundkørslen

Ugeavisen Varde

Giv os værdig og kærlig pleje - og frisklavet mad

Vesterhavsposten

Nørre Nebel bugner af turister

Vesterhavsposten

Cykelsti eller parkeringspladser i Bredgade?

Vesterhavsposten

Konditor: Lav dejen nu og få gudegode honninghjerter til jul

Vesterhavsposten

Søstrene Heidi og Tina elsker deres græskareventyr

Ugeavisen Varde

Kritik af politikere rammer helt ved siden af

Vesterhavsposten

Forfatter debutant på Nørre Nebel bibliotek

Ugeavisen Varde

Nu skal der rekrutteres flere piger til fodbold: DBU og Varde Kommune sparker nyt samarbejde i gang

Vesterhavsposten

Hvem tager bukserne på og tager ansvar?

Vesterhavsposten

Maja og Lasse flyttede fra Aalborg til Oksbøl: - Her er alt, hvad vi har brug for

Vesterhavsposten

Thomas Kjellerup spiller til Oxefesten i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Vælgerne får en lang stemmeseddel: Her stiller 13 lister og 91 kandidater op til kommunalvalget

Vesterhavsposten

Man må undre sig

Vesterhavsposten

Park by Hair & Care åbner i Janderup

Vesterhavsposten

Park by Hair & Care åbner i Janderup

Vesterhavsposten

Se billederne: Kæmpefest med omtrent 25 procent af befolkningen, der hjalp trængt pengekasse

Vesterhavsposten

Lad cyklerne køre bagom Bredgade

Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Annonce