Annonce
Vesterhavsposten

Blaabjergskolens store elever er halvt i skole halvt hjemme

Skolechef Flemming Mahler Pedersen glæder sig til at se de store elever igen på skolerne. Og det bliver langt de fleste på skoler. Privatfoto
De store elever var mandag tilbage i folkeskolen. Blaabjergskolen har ikke plads, så her skal de store møde ind på skift.
Annonce

Varde Kommune: Det nye afstandskrav på en meter gør, at de fleste store elever kan komme tilbage på den skole, de går på fra på mandag. Men på nogle skoler er det ikke muligt, og så er der tænkt i alternative løsninger.

Et af stederne er Blaabjergskolen i Nørre Nebel. Skolen er det eneste sted i kommunen, hvor de store elever delvist stadig skal have virtuel undervisning derhjemme. Det har ikke været muligt at rumme alle elever eller finde egnede lokaler ude i byen, så det bliver en kombination for at have plads nok.

Mødetiden på skolen bliver 7.45 til 13.45 de dage, de store elever skal i skole, og de resterende dage foregår undervisningen virtuelt. Eleverne skiftes til at være hjemme og på skolen.

Annonce

Skoledag på cirka fem timer

På de øvrige skoler bliver skoledagen for de store elever typisk fra klokken 8-13. Det fortæller skolechef Flemming Mahler Pedersen.

Men det bliver med små lokale forskelle, som tager højde for blandt andet bustider og ønsker lokalt om forskudt mødetid og sluttid på skoledagen.

På Blåvandshuk Skole bliver det gamle rådhus, som nu er vandrehjem, til undervisningslokaler for to 9. klasser. I Ølgod har skolen lejet hallen, hvor tre 8. klasser skal have deres undervisning.

Derudover er der et telt på Agerbæk Skole. Det er lejet og giver ekstra plads til undervisning, når der er brug for det. Det er ikke målrettet et bestemt klassetrin.

På Ansager Skole bruger indskolingsklasserne på skift den lokale FDF-hytte.

Det er de ekstraordinære aftaler, som er meldt ind til skolechef Flemming Mahler Pedersen nu.

Annonce

Busserne er en udfordring

Skolechefen roser arbejdet på alle fronter med at blive klar til de store elever. Det gælder både på skolerne og omkring buskørsel, som der er brugt en del tid på.

Selv om busserne er klar og ifølge retningslinjerne må have elever med, som også sidder ved siden af hinanden, så er der stadig andre krav end før corona.

- Det giver bare nogle udfordringer, når busserne alt andet lige kan have færre elever med, siger Flemming Mahler.

Derfor har busserne indvirkning på de forskellige skolers og elevers mødetider i den kommende tid.

En anden udfordring er håndvaske. Dem er der flere, der skal bruge nu, så der skal koordineres for at få det hygiejnepuslespil til at gå op.

Men alt sammen løses, så eleverne langt hen ad vejen får en normal skoledag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce