Annonce
Vesterhavsposten

Bog om bagerbranchen lokalt og nationalt

Jacob Christensen, der leder Hardy's Bageri efter faderen død sidste år, er i gang med en bog om bageriet samt bagerbranchen i Danmark. Bogen får titlen "Krig og kanel - og andre beretninger i bagerbranchen". Arkivfoto: Morten Nielsen

Jacob Christensen står bag en bog om bagerbranchen, bageriet i Nørre Nebel og sin afdøde far, bagermester Hardy Christensen.

Annonce

Nørre Nebel: "Krig og kanel - og andre beretninger fra bagerbranchen".

Det er titlen på den bog, som Jacob Christensen, søn af afdøde bagermester, Hardy Christensen, har sat i søen. Han skriver selv nogle af kapitlerne i bogen, mens andre er overladt til journalist Holger Madsen, forfatter og forsker Anders Bo Rasmussen samt John Jensen, museumsinspektør på Varde Museum.

- Jeg har været på lokalarkivet i Nørre Nebel. Det er et fantastisk sted, for jeg har fået kortlagt hele bagerihistorien i Nørre Nebel, den startede i 1881, fortæller Jacob Christensen.

Annonce

Faderens fødselsdag

Bogen tager sin begyndelse i 1529, den handler om bagerbranchen generelt samt om bageriet i Nørre Nebel fra 1881 og frem til i dag.

- Nørre Nebel er omdrejningspunktet med hensyn til, hvad der er sket i bagerbranchen. Far var toneangivende i branchen, og det var den tidligere ejer, Hans Christian Pedersen, også, siger Jacob Christensen og tilføjer, at bogen slutter i 2017.

Bogen er planlagt til at udkomme næste år.

Annonce

2000 eksemplarer

Ideen til bogen fik Jacob Christensen, da han i bagermestrenes fagblad læste om bagermesteren i Frederikshavn, der havde fået skrevet en bog om sit 130 år gamle bageri.

- Det lå lige for at skrive en bog. Jeg havde et møde med Finn Erik Christiansen, direktør i Pro Varde, og inden jeg gik fra mødet, havde jeg solgt 100 bøger til Bog & Idé i Varde, siger Jacob Christensen.

Bogen bliver trykt i 2000 eksemplarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce