Annonce
Vesterhavsposten

Brian står for maden i  familien: Han griller året rundt undtagen juleaften

Brian Rasmussen griller året rundt i haven i Søvig på den gamle Snurom Kro. Undtagen juleaften, da der ikke er plads til en kalkun på grillen, som traditionen byder i denne familie. Foto: Tatjana Johnsson
Grillentusiasterne er kommet for at blive. Spørg bare Brian Rasmussen, der griller året rundt, og han griller alt fra kød til grøntsager hjemme i Søvig på Snurom Kro.
Annonce

Søvig: Hos murer Brian Rasmussen er grilning en fast del af hverdagen, og det er kommet for at blive.

- Jeg elsker at grille, det smager simpelthen fantastisk, uanset hvad du smider på grillen, om det er kød eller grøntsager. Og så er det nemt og behageligt at stå udenfor og husere med maden, siger Brian, der står for madlavningen derhjemme til sin kone og tre børn.

Familien Rasmussen og Ejby har i deres hjem beholdt det gamle kroskilt i smedejern, der pryder over grillen på murvæggen i haven. Snurom Kro har ligget på Strandvejen siden 1800-tallet og blev nedlagt i 1962. Foto: Tatjana Johnsson

- Desuden kan jeg godt lide at grille, fordi jeg slapper af ved det, samtidig med at jeg gør gavn, siger Brian, der har været grillfan i flere årtier, faktisk lige siden han flyttede hjemmefra.


Jeg elsker at grille udenfor året rundt, fordi jeg slapper af med det og synes, man kan lave det lækreste mad på en grill.

Brian Rasmussen


Annonce

Kartofler er ikke alt

Brian Rasmussen griller dog ikke juleaften ligesom mange andre, selvom han elsker en sprød grillsvær på flæskestegen.

- Juleaften får vi traditionen tro hos os serveret kalkun, og den fylder for meget til grillen, siger han med et smil.

Brian griller både kød, grønt og kartofler.

- Jeg har faktisk fundet ud af ved at grille, at der findes meget andet tilbehør end kartofler, selvom de også kan grilles, siger Brian og fortsætter:

- Jeg synes, det giver en ekstra dimension og finesse på tingene, når man griller for eksempel grøntsager. Avokado er en af børnenes favoritter, som de ofte moser og laver en god dyppelse ud af til både maden og salaten.

Annonce

Smagen af Europa

Når Brian og hans kone Helle Ejby er på ferie, tager de ideer med hjem, der skal afprøves til grillen.

- Sidst vi var i Frankrig, fik vi de dejligste ølpølser i svøb med bacon og ost, dem laver vi nu selv, men ofte er der også ideer til at bruge nye krydderurter på forskellige måder ved at rejse ud og opleve andre kulturers mad, siger Brian Rasmussen.

Annonce

Koldrøgning og junks

Den gode grillsmag kan fremhæves, og den kommer ikke bare helt af sig selv.

Brian Rasmussen bruger både rønnebærtræer og æbletræer fra haven til sin store grilldille, og han laver junks ud af dem. Det giver en dejlig smag til grillkødet. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg udvikler smagen på flere parametre, siger Brian og nævner, at han naturligvis marinerer sit kød og grøntsagerne ofte og længe, men også flere andre elementer spiller ind ved grillen.

- Jeg bruger røgsmuld - en slags savsmuld - til både kold og varmrøgning, hvor min erfaring er, at det virker især godt i smagen til hvidt kød som for eksempel kylling. Det ligger og gløder på grillen og udsender en dejlig harpiksfri duft.

Junks bruger Brian også.

- Junks er små, knastørre træstykker, der giver det hele en ekstra god smag. Jeg har laver ofte mine egne junks af tørret rønnebær- og æbletræ, der får lov at ligge et par år, inden jeg smuldrer dem i mindre stykker.

Annonce

Brian anbefaler

Brian anbefaler at have et rotisseri til grillen, så man rigtig kan nyde en rundtur med grillmaden, hvor det bliver stegt jævnt og sprødt hele vejen rundt på grill-karussellen.

- Vi har i familien også meldt os til Skagen Foods kasse med fisk hver anden uge. På den måde får vi prøvet en masse forskellige fisk og tilbehør, der giver gode ideer til nye fiskeretter fremover.

Selvfølgelig har Brian Rasmussen sin egen ølbænk i haven, hvor man kan nyde en kold eller to fra kassen, mens der grilles. Brian står for madlavningen derhjemme. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce