Annonce
Vesterhavsposten

Brug disse æbletricks til at få saftige kager og brød

Brug dine æbler i en gammeldags æblekage. Eller kast dig ud i en af Louise Lorangs æblefavoritter ved at bruge dem i en crumble eller i den klassiske franske dessertkage clafoutis. Arkivfoto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Æbler kan give dine søde desserter et syrligt spark og gøre dit bagværk lækkert og svampet.

Sprøde og let syrlige. De danske sensommeræbler er ideelle i dine søde desserter.

Og lige nu vrimler det med dem, så det er bare med at smøge ærmerne op og finde tærtefadene frem.

- Sødt i sødt kan godt mangle noget dybde, som man får ved at tilsætte syre fra æblerne, siger Anette Drengsgaard, som er konditor i KonditorBager i Bjerringbro.

Annonce

- Det trick bruger man også rigtig ofte i kokkeverdenen, hvor man lige tilsætter lidt syre til sidst, tilføjer hun.

Man kan få en helt anden svampethed frem, som man ellers ikke kan opnå.

Louisa Lorang

Hun er selv glad for at bruge syrlige Discovery-æbler som modspil i de søde desserter.

Du kan også altid juice dine æbler. Juicen kan selvfølgelig drikkes, men saften kan faktisk også tilsættes i brød eller kager, fortæller hun.

Juicer du æblerne, får du også en rest frugtkød, som ikke behøver gå til spilde.

- Så står du tilbage med frugtkød, som du kan smage til med sukker og så få den lækreste kompot.

- Du kan også blande frugtkødet i wienerbrød eller i butterdej, foreslår Anette Drengsgaard.

Du kan også tilsætte hele æblestykker eller vende revet æble i dejen til et brød.

- Man kan få en helt anden svampethed frem, som man ellers ikke kan opnå.

- Du får en anderledes konsistens og en anden krumme. Hvis du forestiller dig, at du trykker på brødet, så puffer det op igen. Det bliver ikke tørt, fortæller Anette Drengsgaard.

Og du skal ikke være bange for, at dine lækre brød pludselig er overtaget af æbler.

- De får et strejf af æble. Det er virkelig lækkert, og det er skønt at udnytte årstidens frugt.

- Men det smager ikke specielt meget af æble, kun hvis det er store, hele æblestykker. Syren forsvinder lidt, når man bager æblerne, der står sødmen mere frem, siger konditoren.

En klassiker

Man kan heller ikke sige æbler uden at tænke æblekage. Det er en klassiker, du ikke går galt i byen med, fortæller kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang.

Men hvis du føler dig lidt modig og klar på at prøve noget nyt, kan du også eksperimentere lidt med elementer, du nok forbinder med det salte køkken.

- Æble og rosmarin er faktisk rigtig godt også i det søde køkken.

- Lav for eksempel en klassisk æblekage, og put en smule rosmarin i, så kan den noget helt nyt. Du kan også prøve med citronskal, så kan det også noget helt andet, fortæller Louisa Lorang.

Bag sprøde æblechips

Skær æbler i helt tynde skiver - gerne på et mandolinjern.

Læg herefter æbleskiverne ud på bagepapir, og bag dem i ovnen ved 90 grader i cirka 45 min.

Når de er afkølet, kommes de i en lufttæt beholder.

Æblechipsene kan bruges som pynt på kager eller spises som en snack.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Lav det perfekte foder til havens fugle

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Nybolig Nr. Nebel får lokalansigt som ny leder

Vesterhavsposten

Brian har reddet to landsbyer fra butiksdød: Nu skal han sætte gang i genåbnet butik ved vestkysten

Ugeavisen Varde

Findes den politiske vilje til at ændre markant for bedre pleje og arbejdsforhold?

Ugeavisen Varde

Jeg vil have Vestkystvejen udvidet ud til Outrup

Ugeavisen Varde

Udstyk flere byggegrunde i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Derfor er en bedre politisk balance i Varde Kommune vigtig

Vesterhavsposten

Jimmi skal være uddeler i Super Brugsen: - Nu skal jeg fri til min kæreste

Ugeavisen Varde

Mørke måneder forude: Fødevarestyrelsen har ét råd til alle

Vesterhavsposten

Få bagedystvinderens bud på blodigt bagværk til halloween

Vesterhavsposten

Underholdning for de mindste i Kulturhuset

Vesterhavsposten

Kulturdag i Nymindegab med klassisk musik og kunstfortællinger

Ugeavisen Varde

Der mangler aflastningspladser i kommunen

Ugeavisen Varde

Realistiske valgløfter ønskes: Hverdagen er ikke fyldt med guld og grønne skove

Ugeavisen Varde

Samuelsgården i Oksbøl er en uundværlig perle

Ugeavisen Varde

Vildere vandløb - helst efter en samlet plan

Ugeavisen Varde

Storskrald skal hentes igen ude i oplandsbyerne

Ugeavisen Varde

Madservice: Velfærd er for borgerne - ikke for at virksomheder kan tjene penge

Vesterhavsposten

Det gamle byvåben genoplives i rundkørslen

Ugeavisen Varde

Giv os værdig og kærlig pleje - og frisklavet mad

Vesterhavsposten

Nørre Nebel bugner af turister

Vesterhavsposten

Cykelsti eller parkeringspladser i Bredgade?

Annonce