Annonce
Vesterhavsposten

Butikslivets grand old man fejrer genåbningen: Men det er godt, jeg ikke er nyetableret

Søren Fisker skiftede batteri i Marianne Raundahls ur. Det satte gang i tiltrængt tur i Nørre Nebels butiksgade - Bredgade. Foto: Morten Nielsen
Kunderne strømmede tilbage til Nørre Nebel. Men der er også en del, der skal rettes op.

Nørre Nebel: Søren Fisker er seniorbutiksindehaver på 75 år, og han har egentlig ikke været lukket ned, det føltes bare sådan. Men da han både er urmager og optiker med butik i Bredgade i Nørre Nebel, så måtte han holde åbent under vinterens nedlukning. Optikere var nemlig ikke omfattet af restriktionerne.

- Men omsætningen faldt, siger Søren Fisker, som vurderer, at han kun har solgt for en tredjedel i forhold til normalt i januar og februar.

Han været butiksindehaver i Nørre Nebel i 50 år, og nedlukningen rammer måske ikke ham så personligt. Søren Fisker er reelt folkepensionist.

- Men jeg er glad for, at det er ikke er for 30 år siden, siger Søren Fisker, der vurderer, at det må have været et slag for knapt så etablerede butiksejere med mere end to måneders nedlukning.

Han ved ikke selv, om han kan få del i hjælpepakkerne. Men kunderne er blevet væk fra handelsbyen under nedlukningen, det har Søren Fisker erfaret.

Så Søren fejrer også genåbningen.

Annonce

Ventetid blev udnyttet

Mandag var der mange kunder i Nørre Nebel, blandt andre Marianne Raundahl, der er sommerhusejer i nærheden. Hun bor faktisk i sommerhuset lige nu, men regner med at flytte til Ølgod inden for en overskuelig tid.

Hun skulle have skiftet batteri i et ur og var derfor kunde hos Søren Fisker.

- Jeg gik ud i ventetiden. Jeg købte noget tøj, siger Marianne Raundahl.

- I næsten et år har jeg kun været i butikker med fødevarer, siger hun.

Hun har heller ikke handlet på nettet. Så det var ved at være tiltrængt med en tur i butikkerne. Det skete så, takket være at uret løb tør for strøm.

Søren Fisker har reelt ikke været lukket takket være optikerafdelingen. Men det føltes sådan. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce