Annonce
Vesterhavsposten

Claus etablerede grill et år før nedlukningen: Han har intet behov for lønkompensation

Claus Okholm har omkring ni personer ansat. De har haft travlt under nedlukningen. Arkivfoto: Morten Nielsen
Grill i Billum har leveret take-away i en grad, så coronakrisen stort set har været usynlig. Men selvfølgelig har den nogle konsekvenser.
Annonce

Billum: Kunderne er strømmet til grillen i Billum efter take away-mad under corona-nedlukningen. Siddepladserne har af gode grunde ikke været i brug siden marts. Men mange har valgt at købe grillmad, håndmadder eller dagens ret som take away.

Nu er det atter muligt at indtage sin mad i grillen eller på bordene uden for, og det glæder indehaver Claus Okholm sig naturligvis til. Men han har faktisk haft en rigtig god omsætning under nedlukningen. Det har ikke været nødvendigt for Claus at søge lønkompensation for hjemsendte medarbejdere.

Kunderne har nærmest købt for det samme beløb under krisen.

- Det har nok været cirka 95 procent af omsætningen, siger Claus Okholm, som faktisk står i den modsatte situation i forhold til lønkompensation.

- Jeg skal have ansat nogle flere, siger han.

Claus Okholm

  • Claus Okholm har tidligere drevet hotel og mad ud af huset fra Vrøgum.
  • Han har også drevet den kulinariske afdeling af Sportspark Blåvandshuk.

Annonce

Større omkostninger

Selv om omsætningen er holdt, så har der været øgede omkostninger i grillen på grund af corona-risikoen. Der har blandt andet været håndsprit og handsker til kunderne. Det koster selvfølgelig penge.

Der er heller ikke taget nogen chance, når det gælder personalet. Et par af ungarbejderne har haft nære familie med symptomer på covid-19, og de har ikke fået lov til at gå på arbejde, før der var en afklaring.

I ingen af tilfældene skyldes symptomerne coronavirus, siger Claus Okholm.

Men der har været mere fravær som følge af coronavirus.

Annonce

Køkken i Janderup

Claus Okholm driver også et køkken med mad ud af huset på Eventyrgården i Janderup. Det har stået stille, siden nedlukninger og forsamlingsforbud trådte i kraft i marts.

I den forbindelse søger Claus Okholm kompensation, så han kan betale huslejen til Eventyrgården, som er et slags forsamlingshus.

Der bliver da heller ikke lukket helt op i grillen, idet der stadig er afstandskrav, som skal overholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce