Annonce
Vesterhavsposten

Connys drøm gik i opfyldelse - nu har hun sin egen dyrepark

Max, det nysgerrige får, er allerede dyreparkens kæledægge og render frit omkring og laver løjer og tigger godbidder på sin helt egen og meget charmerende måde. Han har også været med nede til late night-events i Nørre Nebel og er derfor også en levende reklamesøjle for Dyreparken Engholm. Foto: Tatjana Johnsson
I Nørre Nebel har man fået sin helt egen dyrepark med klappedyr. Dyrepasser og iværksætter Conny Engholm Knudsen holder åbent året rundt og bor klos op ad sine firbenede venner.

Nørre Nebel: 42-årige Conny Engholm Knudsen er uddannet dyrepasser og har blandt andet været rejseleder på Borneo for danskere, der gerne vil se orangutanger og lignede i deres eget habitat. I sommer gik en gammel drøm i opfyldelse: At få sin helt egen dyrepark.

Conny Engholm Knudsen foran indgangspavillonerne til Dyreparken Engholm i Nørre Nebel. De er bygget af en lokal tømrer. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg har boet i Varde i en del år, men så kom huset til salg herovre ved Blåbjergvej, siger Conny, og peger mod parkens ene hjørne.

Dyreparkens målgruppe er familier og børn fra 2-12 år. Privatfoto

Nu bor Conny og kæresten lige ved siden af dyreparken, hvilket er nødvendigt for at kunne passe alle de firbenede.

Annonce

Kort om Conny Engholm Knudsen

  • Uddannet dyrepasser i Blåvand Zoo og har været daglig leder af en mindre zoo ved Silkeborg.
  • Er desuden uddannet som veterinær rehabiliteringsterapeut. Det svarer til en fysioterapeut for hunde.
  • Conny har også en uddannelse som rejseleder og har været på Borneo, hvor hun har vist blandt andet orangutanger og næseaber til danske gæster.
  • Bor med Joakim Gynbo, der er seniorsergent i Oksbøl, i Nørre Nebel.

Marken ved siden af på Blåbjergvej havde hun allerede lejet med forkøbsret, og forskellige tilladelser kom på plads.

Kælegrise i Dyreparken Engholm. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg åbnede i juni for at få sommersæsonen med, men det er meningen, vi skal have åbent året rundt, siger hun.

Alpakaerne er nogle af parkens mere eksotiske dyr at møde. Privatfoto

Mange arter af klappedyr

I dyreparken er der klappedyr af alle slags til målgruppen 2-12 år. Blandt andet grise, køer, kalve, får, ponyer, kaniner, katte, geder, marsvin og alpakaer.

Der er mange muligheder for hygge i parken, der også har et madpakkehus, hvor der kan males på sten. Foto: Tatjana Johnsson

- Man kan også hygge sig med medbragte madkurve, og der kan lånes udstyr til at bage pandekager og snobrød over bål, siger Conny, der glæder sig til at få spredt budskabet om parken endnu længere ud.

- Jeg vil rigtig gerne have mere tid til at markedsføre stedet yderligere og ideudvikle og skabe nye samarbejder i fremtiden, men det tager tid at passe og pleje dyrene og træne dem.

Conny Engholm Knudsen administrerer også skinnecyklerne lige ved siden af parken, hvilket også giver bedre parkeringsmuligheder. Foto: Tatjana Johnsson
Man er velkommen til at bage pandekager og snobrød på bålpladsen, og Conny Engholm Knudsen har redskaber man kan låne. Foto: Tatjana Johnsson

Derfor er Conny lykkelig for sin hjælper Sia Holmberg, der hjælper til et par timer om dagen med blandt andet fordring og desuden har stor erfaring med at træne dyr af alle slags.

Annonce

Dyr og skinnecykler

Som noget nyt har Conny lige overtaget udlejning af skinnecyklerne i Nørre Nebel, som ligger klos op ad dyreparken.

- Det passer rigtig godt i konceptet familieudflugt, at jeg administrerer skinnecyklerne og dyreparken. Skinnecyklerne mangler også parkeringsmuligheder, og dem kan jeg tilbyde foran parken, slutter Conny, inden hun haster videre med fodring af parkens 50 dyr fordelt på 13 arter samt cirka 20.000 bier.


Det passer rigtig godt i konceptet familieudflugt, at jeg administrerer skinnecyklerne og dyreparken.

Conny Engholm Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Annonce