Annonce
Vesterhavsposten

Crowdfunding: Nu er flygtningemuseet op til dig og mig

Museet vil dokumentere flygtninges liv og lidelser efter krigens afslutning, ligesom den nyere tids flygtningesituation også vil blive formidlet. Presseillustration
En crowdfunding på tværs af Danmark og Tyskland skal hjælpe med at finansiere museet Flugt, der er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels. Initiativet kommer i forlængelse af en donation fra den tyske Forbundsdag i november på 10 millioner kroner.
Annonce

Oksbøl: Museet Flugt skal formidle fortællingen om danmarkshistoriens største flygtningelejr i Oksbøl, der på sit højeste var Danmarks femte største by. Derudover skal det rumme aktuelle internationale flygtningehistorier.

Vardemuseerne, som står bag etableringen af museet ved Oksbøl, oplever stor interesse fra private, der gerne vil hjælpe med at rejse midler til byggeriet af museet.

Derfor åbnes der nu op for private donationer gennem crowdfunding, hvor alle kan bidrage med alt fra nogle få kroner til flere tusinde.

- Som crowdfunder er man ikke kun med til at støtte et museumsbyggeri – man er med til at sikre formidlingen af et vigtigt stykke verdenshistorie, siger Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne, som understreger, at der er brug for et museum som Flugt i en verden hvor der aldrig har været så mange mennesker på flugt som i dag.

- Vi oplever en stor folkelig interesse for Flugt. Ikke mindst blandt tyskerne, der kommer og spørger os, hvordan de kan hjælpe med at realisere museet. Det rører os meget, at folk gerne vil bidrage, og det giver vi dem nu en direkte mulighed for, siger han videre

- Flugt i Oksbøl er et vigtigt projekt, som Tyskland også er engageret i. Museet vil yde et vigtigt bidrag til behandlingen af en overset del af tysk-dansk historie, siger Detlev Rünger, ambassadør på den tyske ambassade i København.

Den tyske Forbundsdag tillægger projektet stor betydning og besluttede i november 2019 at støtte projektet med 1,3 mio. euro.

Museet vil dokumentere flygtninges liv og lidelser efter krigens afslutning, ligesom den nyere tids flygtningesituation også vil blive formidlet. Museet bliver på den måde et sted for både nutiden og historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce