Annonce
Vesterhavsposten

Danmarks førende skinnecykler får flot overhaling

Conny Engholm Knudsen og Mie Isaksen på en af de 35 nymalede og istandsatte skinnecykler på skinnecykelbanen fra Nørre Nebel til Nymindegab. Foto: Steen Tue Bjerborg
Frivillige har malet og istandsat de populære skinnecykler på banen fra Nørre Nebel til Nymindegab. Og nu kan de lejes direkte i Engholm Dyrepark.

Nørre Nebel: 35 farverige og istandsatte skinnecykler står klar til at tage imod sommergæsterne på den populære skinnecykelbane på det gamle banelegeme fra Nørre Nebel til Nymindegab.

Frivillige fra kajakklubben i Nymindegab har givet skinnecyklerne en ordentlig overhaling. Cyklerne er blevet malet i røde farver, kæderne er blevet smurt og strammet, og så har nogle af de mest medtagne cykler fået skiftet pedaler, sadler og kæder.

- Cyklerne så noget falmede og slidte ud, og flere var blevet godt tunge at træde rundt, hvis de da ikke var helt ude af stand til at køre. Så det var tiltrængt og er i øvrigt en del af det vedligehold, som skinnecyklerne alligevel skal have en gang imellem, fortæller Mie Isaksen, der fremover får ansvaret for vedligeholdet af skinnecyklerne.

Annonce

Lejes i dyreparken

Conny Engholm Knudsen, der ejer Engholm Dyrepark lige efter banelegemet og perronen, hvor skinnecyklerne står, har overtaget udlejningen af skinnecyklerne. Det betyder, at man fra nu af kan leje en skinnecykel direkte i dyreparkens billetsalg hver dag.


Skinnecyklerne er helt vildt populære. Vi kunne have lejet det dobbelte ud.

Conny Engholm Knudsen, udlejer af skinnecykler


- Jeg synes, at skinnecyklerne er en rigtig god og vigtig attraktion for vores område. Det vil jeg gerne bakke op. Samtidig er det oplagt, at dem, der lejer skinnecyklerne, kan bruge mine gode parkeringsforhold, og så fremmer det selvfølgelig også min forretning, smiler Conny Engholm Knudsen, der har stillet en skinnecykel op i dyreparken for at gøre opmærksom på dem.

- Mange kommer og spørger, hvad det er for en cykel, der står her. Og om de må prøve den. Så kan jeg fortælle, at de bare kan leje en af skinnecyklerne lige ved siden af dyreparken og køre afsted på den med det samme, siger hun og fortæller, at det tilbud har flere allerede benyttet sig af.

Annonce

Vildt populære

Skinnecykelbanen i Nørre Nebel, der løber på det gamle banelegeme, værnemagtsbanen, fra Nørre Nebel til Nymindegab og tilbage, er i det hele taget meget eftertragtet og populær.

Den lokale skinnecykelbane har den højeste rating blandt de fem kendte skinnecykelbaner, der er i Danmark. Og den bliver brugt flittigt af alle - lige fra grupper af unge til familier med børn og pensionister.

- Skinnecyklerne er helt vildt populære. Vi kunne have lejet det dobbelte ud. Og mange har spurgt efter dem, imens de har været til reparation og maling, fastslår Conny Engholm Knudsen, der glæder sig til at kunne leje skinnecyklerne ud som nye nu.

- De er blevet så flotte. Og nu må jeg se at finde tid til selv at tage en tur på en af dem, smiler Conny Engholm Knudsen, imens hun til ære for fotografen tager en lille tur frem og tilbage på en af de nyere tandemcykler med Mie Isaksen foran startstedet og perronen i Nørre Nebel.

Skinnecyklerne kan lejes i Engholm Dyrepark i parkens åbningstid. Det er hver dag fra kl. 10 til 17. Derudover kan der læses mere om skinnecyklerne på hjemmesiden www.skinnecykler.dk, hvor der også er en mailadresse, som man kan skrive til og bestille en skinnecykel.

Hverken Conny Engholm Knudsen eller Mie Isaksen har prøvet en længere tur på en skinnecykel. Men de nyder det og kan bekræfte, at cyklerne er utrolig populære. Foto: Steen Tue Bjerborg
Frivillige fra kajakklubben i Nymindegab har malet skinnecyklerne i røde farver, de er blevet smurt, og flere af cyklerne har også fået nye pedaler, sadler og kæder. Foto: Steen Tue Bjerborg

Skinnecykler i Nørre Nebel

Skinnecyklerne fra Nørre Nebel til Nymindegab drives af en frivillig forening. Der er 35 skinnecykler, heraf knap en tredjedel tandemcykler.

Skinnecykelbanen fra Nørre Nebel til Nymindegab er godt 7 km lang hver vej og løber på det gamle banelegeme, Værnemagtsbanen.

Skinnecyklerne kan lejes hver dag hos Engholm Dyrepark ved siden af perronen og startstedet i Nørre Nebel, hvor skinnecyklerne står. Skinnecyklerne har også en hjemmeside, www.skinnecykler.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce