Annonce
Vesterhavsposten

De sidste brikker er på plads: Verdensnyhed rammer Oksbøl efter pinsen

Chanette Plauborg har mange bolde i luften, fortæller hun selv. Nu har hun dog fået styr på de sidste detaljer med projektet om at starte et escape room i ét af campingpladsens egne hytter. Foto: Martin Jørgensen
Frimurer-ordenen og illuminati er temaet for det nye escape room, hvor deltagerne kommer på en 20 timer lang oplevelse.

Oksbøl: Frimurerordenen og illuminati er begge omgivet af mystik og en del af en lukket verden, som kun de færreste har et indgående kendskab til. Inden længe er der dog mulighed for at få et smugkig ind i logelivet og konspirationer, der måtte gemme sig i den 25 kvadratmeter store hytte.

Folkene bag CampWest står nemlig klar med endnu et escape room. Det unikke ved dette er dog, at man ikke siger farvel og tak efter én time, men i stedet bliver næsten et helt døgn.

Chanette Plauborg, indehaver af CampWest og Escape History House, har rejst hele verden rundt og søgt inspiration, men endnu er hun ikke stødt på noget lignende før.

Annonce

- Vi håber meget på, at folk tager godt imod det, for det er noget, vi har arbejdet på i flere år efterhånden. Det er det første af sin slags i hele verden, og det er da lidt fedt, fortæller Chanette Plauborg, der deler passionen for escape rooms sammen med manden Mogens Plauborg.

Der er sørget for det hele, når man booker en 20 timer lang escape room-oplevelse i Oksbøl. Maden er også en del af pakken. Foto: Martin Jørgensen

Chanette Plauborg ledte i sin tid efter en overnatningsmulighed kombineret med et escape room, som hun ville forære i en gave til sin mand. Men det var lettere sagt end gjort. Turen endte dog i Tyskland og Düsseldorf, hvor parret fandt noget, der kunne bruges.

- Det var lidt en halv løsning, hvor man som gæst kunne prøve escape room som koncept i lejligheden, hvis man ville, men det var ikke samme koncept, som det vi har lavet nu.

Escape rooms

Escape room som event er en genskabelse af computerspillets univers, i den virkelige verden.

Deltagerne bliver låst inde i et rum og skal herefter udforske deres omgivelser og løse diverse gåder og opgaver for at komme ud.

Til forskel fra computerspillene har man under normale omstændigheder kun 60 minutter til at komme ud. Hos CampWest i Oksbøl har de nu udviklet et escape room, der foregår i en hytte, hvor du befinder dig i 20 timer. Her er der sørget for alt, og der er mad inkluderet i prisen. Der er et maksimalt antal deltagere på fire personer pr. hytte.

Man tjekker ind om eftermiddagen og løser herefter mysteriet i løbet af dagen, aftenen og natten, inden oplevelsen slutter næsten et held døgn senere om formiddagen.

Deltagerne i et escape room bliver udfordret i forskellige discipliner som eksempelvis kommunikationsevner, kreativitet og kompetencer i at kunne løse opgaver, mysterier og knække koder. Det første danske escape room blev åbnet af Timequest & Mystery Makers i København i starten af 2014.

Det rette udtryk

Foruden besøget i Düsseldorf har parret, sammen med deres to børn, blandt andet rejse til New Zealand og Australien, og på deres vej har de prøvet flere hundrede escape rooms.

Det har inspireret dem til at starte deres egne i Oksbøl, og nu har de så taget skridtet videre og forvandlet en klassisk campinghytte til et okkult univers med tegn, symboler og hemmelige rum.

Små symboler præget hytten, der har detaljer i alle afkroge. Foto: Martin Jørgensen

- Vi har forsøgt at lave noget, der giver en gyser-fornemmelse, uden at det dog er helt vildt uhyggeligt. Og så har vi valgt frimurer-ordenen og illuminati, fordi de begge er omgivet af en spænding, som man ikke ved så meget om.

I arbejdet efter at udsmykke hytten har de været i diverse genbrugsbutikker efter små og store ting, hvis mål er at skabe den rette stemning. Rummene har fået et mørkere udtryk med brændte døre og arvegods, og overalt i hytten er der den ene detalje efter den anden, som måske - måske ikke - har en større betydning end som så, når man står og skal løse mysteriet.

De små, intime rum er blevet malet, og der er blevet tilføjet forskelligt inventar, der skaber en unik stemning. Foto: Martin Jørgensen

I udarbejdelsen af oplevelsen i Oksbøl har de søgt inspiration på nettet, hvor parret har søgt information og set billeder af loger, og så har de sågar fået kontakt til danske frimurerlogebrødre for førstehåndsberetninger.

- De vil jo ikke rigtig fortælle noget. Sådan er det jo inden for den verden, men de kunne godt nikke lidt, når vi spurgte ind til ting, så det hjalp os til at få en fornemmelse af, hvordan det kunne være.

Chanette Plauborg kunne ikke finde et sort komfur. Så hvad gør man så? Man maler da bare et. Knapperne er fra et andet komfur, som parret fandt på den blå avis. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

For mange drømme

Lige nu er der dog en masse småting, der skal på plads, lamper, der skal skiftes, og et badeværelse, der skal gøres helt klar inden åbningen. De håber på at kunne have det hele færdigt til efter pinsen, hvor det forinden er blevet testet af bekendte, der er eksperter på området samt andre grupper, der får muligheden for at være de første til at prøve det af.

- Vi har lavet alt fra bunden. Der findes virksomheder, der sælger færdiglavede løsninger, men det er ikke den vej, vi vil gå. Det skal være originalt.

Selv dækservietterne har en betydning for de opgaver, som deltagerne kommer på i Oksbøl. Men det må folk selv gå på opdagelse i, fortæller Chanette Plauborg. Foto: Martin Jørgensen


Han siger tit til mig, at jeg har for mange drømme og for lidt tid. Jeg skal trække vejret noget mere, mener han, men så snart der kommer styr på det her, så må vi finde på noget nyt. Jeg har i hvert fald mange ting i støbeskeen, siger Chanette Plauborg


Mens Chanette Plauborg er kvinden med de mange idéer og drømme, er Mogens Plauborg IT-eksperten og håndværkeren, der fører dem ud i livet.  Balancegangen er ikke altid lige nem, fortæller hun og griner:

- Han siger tit til mig, at jeg har for mange drømme og for lidt tid. Jeg skal trække vejret noget mere, mener han, men så snart der kommer styr på det her, så må vi finde på noget nyt. Jeg har i hvert fald mange ting i støbeskeen.

Her ses én af de andre hytter, som har et andet og mere neutralt udtryk. Her ses det tydeligt, at escape room-hytten har været gennem en større makeover. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand fri for 67 kilo affald renere

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Gør brætspil til en succes - selv for den dårlige taber

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Brug disse æbletricks til at få saftige kager og brød

Vesterhavsposten

Tømmerhandel holder stor håndværkermesse

Vesterhavsposten

Skaterbane kan ligge mange andre steder

Vesterhavsposten

Niels C. fra K siger, jeg ikke har forståelse

Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Ugeavisen Varde

Største øvelse i nyere tid: 3.000 soldater invaderer Vestkysten

Vesterhavsposten

Gælder erhvervsvenligheden kun i Varde by og omegn?

Vesterhavsposten

Nedrive Nørre Nebel Apotek? Suk..

Vesterhavsposten

Den nye frisør i Oksbøl er bare 19 år: - Jeg er lykkelig over den mulighed, jeg har fået med min salon her i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Vesterhavsposten

Per blev ansat i januar: Købmand har sagt sin stilling op - konen fortsætter indtil videre i butikken i turistby

Vesterhavsposten

Mor og datter har åbnet ny tøjbutik i Nørre Nebel: - Det er ikke tabu længere at være plus size

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Ugeavisen Varde

Borgmester er ved at revne af stolthed over endnu en top ti-placering i erhvervsvenlighed

Ugeavisen Varde

Kendt presseofficer og politiker skifter job: Skal være ny forstander for FOF

Vesterhavsposten

Sygdom stopper uddeler: Men hans gamle brugs har øget salget markant trods konkurrence fra naboby

Ugeavisen Varde

Kampagne skal skaffe 2500 medlemmer tilbage til foreningerne

Vesterhavsposten

Få kroppen nænsomt i gang efter en fed ferie

Vesterhavsposten

Fransk vinhøst slår fejl - her er de gode alternativer

Annonce