Annonce
Vesterhavsposten

Den officielle indvielse af Oksbøls millioninvestering finder sted på lørdag: Børn og voksne har allerede nu glæde af Boldklubbens Vestkystens nye faciliteter

Noél Errit Antonsen (tv.) var på tur med storebror Manoah Errit Antonsen og morfar Kim Errit Nielsen, da JydskeVestkystens udsendte kiggede forbi banen lørdag formiddag. Foto: Martin Jørgensen
Lørdag den 21. august skal den nye Goal Station i Oksbøl indvies, hvor lokalområdet inviteres til at se Boldklubben Vestkystens nye faciliteter.

Oksbøl: - Kom nu, kan du ikke få den fra mig, lyder det fra Manoah Errit Antonsen på seks år, der dribler rundt om lillebror Noél på tre år, som forgæves kæmper for at erobre bolden, der triller rundt på kunstgræsset på den nye Goal Station i Oksbøl ved Boldklubben Vestkysten.

De to Esbjerg-drenge er hjemme hos morfar, Kim Errit Nielsen fra Oksbøl, som fortæller, at han altid har børnebørnene med nede på banen, når de kommer på besøg.

- De elsker det. Vi tager altid herover, og vi har brugt mange timer på banen. Det er skønt, fortæller han, inden han hopper tilbage til drengene og spiller bold i det solrige sommervejr.

Annonce
Der var mest boldbesiddelse til storebror Manoah, men Noél gav ikke op og tonsede rundt på kunstgræsset i Oksbøl for at få lidt berøring med bolden. Her er han i én af de mange tætte dueller, der udspillede sig i det lune sommervejr. Foto: Martin Jørgensen

Stor investering kræver indvielse

1,6 million kroner er prisen for Boldklubben Vestkystens Goal Station, der på lørdag får sin officielle indvielse.

Allerede nu har den været i brug af børn og unge som Manoah og Noél, men også de lidt ældre på klubbens forskellige seniorhold har fået finpudset teknikken.

Men en så stor investering kræver en officiel indvielse, lyder det fra folkene bag.

De spritnye faciliteter er nemlig blevet en realitet efter en lang kamp, hvor der er blevet samlet ind via forskellige fondsmidler. Derudover har Boldklubben Vestkysten også smidt både kapital og arbejdskraft i projektet.

Johan Brunbech (tv.) tog taktstokken i den nedsatte projektgruppe, og så kom der gang i alt det indledende arbejde. Han tog et kursus i fundraising, og i løbet af et års tid var der tilsagn om ikke mindre end en million kroner fra en række fonde samt Varde Kommunes Byudviklingsråd. Pressefoto

Processen startede tilbage i 2018. Banerne var på daværende tidspunkt for dårlige, og klubbens seniortræner henvendte sig til Johan Brunbech, suppleant til bestyrelsen i Boldklubben Vestkysten, for at spørge, om det ikke kunne være en idé at få en kunstgræsbane.

- Jeg var enig i, at der skulle gøres noget, og jeg synes, at det lød spændende, for jeg var også træt af banernes tilstand. Men samtidig mente jeg også, at det var nødvendigt, at vi foretog en analyse af, hvad det helt konkret var, vores lille klub havde behov for. For det er jo mange penge, og vi har ikke lige en eller anden rigmand, der står med en stor pose penge, siger Johan Brunbech.


Jeg var enig, og jeg synes, at det lød spændende, for jeg var også træt af banerne, vi havde. Men samtidig mente jeg også, at det var nødvendigt, at vi foretog en analyse af, hvad det helt konkret var, vores lille klub havde behov for. For det er jo mange penge, og vi har ikke lige en eller anden rigmand, der står med en stor pose penge

Johan Brunbech


Annonce

Et stort projekt

En undersøgelse viste, at en Goal Station ville være den bedste mulighed for Boldklubben Vestkysten. Her fik man et tilbud fra Winthersport i Silkeborg, der har været den danske leverandør på faciliteterne, og de har assisteret klubben i forskellige henseender i forbindelse med anlæggelse af banen.

- De har virkelig været en stor hjælp for os, og de er kommet med gode råd. Normalt er det jo større klubber fra Superligaen og divisionerne, som anskaffer sig en Goal Station, så det har været helt nyt for os som en lille klub.

Også Varde Kommune har spyttet et større beløb i projektet. Banen havde da heller aldrig set dagens lys i Oksbøl, hvis det ikke havde været for det kommunale tilskud samt den store lokale opbakning. Derfor kigger borgmester Erik Buhl da også forbi i næste weekend til indvielsen.

- Det har været vanskeligt at skaffe midler. Det har ikke været nemt. Når man som lille klub skal finde de penge, står der ikke nogen og siger "kom og få mine penge." Det har været et stort arbejde, og det er ikke noget, man lige gør med venstre hånd, siger Johan Brunbech.

Foruden den store bane, hvor der er mål på alle sider, for at udnytte pladsen bedst muligt, er der også små baner ved siden af, hvor spillerne virkelig skal holde bolden på jorden for at få mest ud af det. Det drejer sig om de såkaldte "panna-baner". Dem er der to af. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Fastholde og tiltrække

Allerede nu har klubbens medlemmer - unge som gamle - tyvstartet og taget den nye bane i brug, og Egon Jørgensen, nuværende bestyrelsesmedlem og tidligere formand, melder da også om stor begejstring hos brugerne uanset, om man fodboldstøvlerne er størrelse 30 eller 45.

- Vi kan bare se på alle, der bruger den, at de er begejstrede. Der er blevet slidt og slæbt for, at det kunne lykkes for at få banen, så det er dejligt at se, at den nu bliver brugt morgen og aften.

- Det er også derfor, at vi vælger at arrangere en officiel indvielse. For der er en masse mennesker, som har kæmpet for, at det blev en realitet, og det vil vi gerne takke dem for.

Egon Jørgensen er gammel målmand og har selv spillet i Boldklubben Vestkysten, da han var helt ung. I dag er han en del af bestyrelsen og formand for senior- og sponsorudvalget. Foto: Martin Jørgensen

Foruden de åbenlyse træningsmuligheder, som banen giver, håber Egon Jørgensen også, at Goal Station kan have en afsmittende effekt på Boldklubben Vestkystens medlemstal.

- Vi håber selvfølgelig, at banen kan fastholde og tiltrække nye medlemmer. Det kunne være flot, hvis vi i en mindre by som Oksbøl er, kan komme op på 200 medlemmer, lyder det fra bestyrelsesmedlemmet, som er født i Oksbøl og har været aktiv i klubben siden midten 90'erne.

Kunstgræsset giver mulighed for at spille i al slags vejr. Allerede nu bruges banen flittigt af unge og gamle. Det vil være muligt at leje sig ind på banen i fremtiden.

Goal Station

Goal Station består af en række multifunktionelle træningsmetoder, som er det ideelle træningsudstyr til holdet, som gerne vil forbedre deres færdigheder og nå deres fulde potentielle.

Træningsudstyret er egnet til alle spillere, hvad enten der er tale om forsvar, angriber eller målmand. Goal Station er med til at sikre en effektiv og fokuseret træning.

Træningssystemet er med til at revolutionere fodboldtræningen. Ved hjælp af Goal Station kan man forbedre sine evner hurtigere end ved normal træning. Træningssystemet kan tilpasses den enkelte spillers niveau. Goal Station har specialiseret sig i konstruktionen af de perfekte træningsfaciliteter med den nyeste teknologi indenfor fodbold.

Annonce

Investering i medlemmerne

Selve banen har flere forskellige funktioner, selvom det udefra blot ligner en mindre kunstgræsbane. På en Goal Station er det især teknikken, der er i højsædet, hvor spillerne får lov til at få en masse berøringer på små områder, hvilket er med til at styrke spillerens evner på banens sidste tredjedel.

Spillerne i Boldklubben Vestkysten får altså en oplagt mulighed for at forbedre de tekniske færdigheder på en bane, der er kommet i stand, fordi klubben vil prioritere sine medlemmer.

- Selve fodboldklubben kom i stand for mange år siden, fordi man valgte at anlægge en fodboldbane på en mark. Nogle år senere ville man gerne have et klubhus, og det fik vi lavet. Så vi føler faktisk bare, at vi har investeret i vores medlemmer på samme måde, som man har gjort for mange år siden, fortæller Johan Brunbech.

Boldklubben Vestkysten er dog ikke de eneste, der har fornøjelsen af Goal Station. Allerede nu har der været hold fra EfB, Varde IF og sågar et tysk hold, der har været på træningslejr i Danmark, som har været forbi Oksbøl for at afprøve det.

- Der har aldrig været så mange folk på banerne, som der er lige nu. Kører man forbi om aftenen, så kan man se, at der er nogle på Goal Station, og vi har også haft turister, der har været med til lidt træninger.

I samme ombæring roser Johan Brunbech alle de involverede omkring projektet, som har været med i forskellige funktioner.

- Der har været så god opbakning. Vi har haft arbejdsdage, hvor folk har hjulpet til på tværs af faglige kompetencer. Folk har givet en hånd med til ting, som de ikke nødvendigvis laver til hverdag, og det er ikke ret mange gange, man skulle ringe, før der stod en god flok klar.

Det er planen, at man kan leje banen som udefrakommende, men Boldklubben Vestkysten har endnu ikke lagt sig fast på en pris.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Gælder erhvervsvenligheden kun i Varde by og omegn?

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Den nye frisør i Oksbøl er bare 19 år: - Jeg er lykkelig over den mulighed, jeg har fået med min salon her i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Vesterhavsposten

Mor og datter har åbnet ny tøjbutik i Nørre Nebel: - Det er ikke tabu længere at være plus size

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Ugeavisen Varde

Borgmester er ved at revne af stolthed over endnu en top ti-placering i erhvervsvenlighed

Ugeavisen Varde

Kendt presseofficer og politiker skifter job: Skal være ny forstander for FOF

Vesterhavsposten

Sygdom stopper uddeler: Men hans gamle brugs har øget salget markant trods konkurrence fra naboby

Ugeavisen Varde

Kampagne skal skaffe 2500 medlemmer tilbage til foreningerne

Vesterhavsposten

Få kroppen nænsomt i gang efter en fed ferie

Vesterhavsposten

Fransk vinhøst slår fejl - her er de gode alternativer

Vesterhavsposten

To lokale med nyt tiltag: Nu kan du prøve boomende sportstrend i Nørre Nebel

Ugeavisen Varde

19.9: Hele familien kan være med i Margueritløbet

Ugeavisen Varde

Enhedslisten styrker demokratiet

Vesterhavsposten

Her gør vi en kraftpræstation for turismen

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene

Ugeavisen Varde

Tre landsbyer er blevet et kunstværk rigere - kunne du også tænke dig et?

Ugeavisen Varde

Varde Kommune skal være Danmarks bedste ældrekommune

Ugeavisen Varde

Lad lokalcentrene bestemme selv

Vesterhavsposten

Stauderne gør comeback: Sådan lykkes du med dem

Annonce