Outrup: I Outrup Bageri er det tredje generation, der fører bagværket videre.
- Vores bedsteforældre startede bageriet op i 1927, og nu er det os fire søskende Per, Dan, Bo og jeg, der driver det, siger Pia Thomsen, der selv især står for afdelingen med brødsalget i Henne Strand.
- Ved "Bager Bo", som de siger i folkemunde derude, siger Pia og tilføjer:
- I Henne Strand har vi normalt mange tyske turister, der køber brød og kager. Til nytår er det ikke dem, der bestiller kransekage, men derimod berlinere.
- Vi kan nemt sælge 6-800 berlinere på én dag på bestilling i Henne Strand op til nytår, siger Pia Thomsen, der laver dem med både abrikos- og svesker og hindbærsyltetøj og creme.
- Der er også altid i en bestilling af 15-20 styks en berliner, der skal laves med sennep i. Hvad den leg går ud på, og om den, der får berlineren med sennep i, tager opvasken eller lignende, det ved jeg faktisk ikke, siger Pia Thomsen.
Brune kager som pålægschokolade
- Vi sælger også mange af vores brune kager bagt efter bedstemors opskrift, siger Pia Thomsen.
- De er så tynde vores brunkager, at tyskerne bruger dem som pålægschokolade på franskbrød. Lidt ligesom svenskerne spiser brunkager i en kombination sammen med skimmelost, slutter Pia Thomsen med et smil.
Pia ThomsenDe er så tynde vores brunkager, at tyskerne bruger dem som pålægschokolade på franskbrød.