Annonce
Vesterhavsposten

Der kommer ikke en ommer for Katja og Emma, der bliver studenter uden fejring

Fremtiden ligger derude og venter for de kommende studenterpiger fra Nørre Nebel, men intet er, som det plejer. Foto: Tatjana Johnsson
Katja og Emma ærgrer sig over, at deres studenterfester og traditioner langt hen ad vejen må aflyses på grund af en global sundhedskrise, der går over i historiebøgerne. De bekymrer sig om karaktergennemsnittets nye udformning, og om det vil påvirke deres videre valg af uddannelse.
Annonce

Nørre Nebel: 19-årige Emma Kelså og Katja Schweigler i Nørre Nebel graduerer som STX-studenter fra i år. Det er dem med de røde studenterhuer på gymnasiet. Det gør de i en tid, der byder på mange udfordringer og forandringer for alle, og især for dem, der skal til en afsluttende eksamen, der betyder meget for gennemsnittet og et videre karrierevalg i fremtiden.

- Vores klasse er delt i to, men med en lærer, der må løbe frem og tilbage fra et til andet klasselokale, siger Katja Schweigler.

- Vi har også stadig valgfag som psykologi virtuelt, men på skolen, siger Emma Kjelså.

Begge piger er påvirket af coronakrisen:

- Vi kan jo intet planlægge, og det er trist. Et er allerede aflyste ski- og sommerferier, men det er også frustrerende ikke at vide, om jeg for eksempel når ned til min italienske au-pair familie i år, som planlagt efter studentereksamen, siger Katja.

- Vores klasse er delt i to, men med en lærer, der må løbe frem og tilbage fra ét til andet klasselokale. Det er ikke optimalt.

Katja Schweigler.

Annonce

Aflyste fester

Studenterfesterne er ikke på programmet.

- Vi regner ikke med at komme rundt på vognen til alle familier. Vores dimissions- og sommerfest er aflyst, og så har vi talt om at mødes senere i efteråret allesammen, men mange kan ikke, de skal læse videre med det samme, siger Katja.

- Jeg tror, alle studenter har en drøm om lyse nætter, fester og hvide kjoler, som bare er gået i stykker for altid, siger Emma og tilføjer:

- Der kommer jo ikke en ommer for os.

Det bliver også en omgang rene studenterhuer, de får.

- Der kommer ikke til at være mange hak i huen og signeringer og underskrifter, siger Emma.

Underforstået at der ikke drikkes igennem, som traditionen byder til den lyse morgen, hvor man så får et hak i huen.

Annonce

Karakterræset er forandret

Skoleperioden for dette års tredje g'ere er forlænget. De kommende studenter skulle have været på læseferie den 15. maj, men nu er de i skole til den 12. juni.

- Det her med den nye eksamensgang er jo skidt for nogle og godt for andre, siger Katja, der ikke tror, hendes gennemsnit bliver særligt påvirket af det.

- Normalt er vi oppe i otte fag, nu er vi oppe i stedet i tre fag, og så tæller årskaraktererne for resten, siger Emma.

Der bliver stadig trukket eksamensfag ud som vanligt, så årskaraktererne tæller dobbelt, hvis faget bliver trukket.

Katja Schweigler og Emma Kelså forsøger at banke den sidste viden ind i hovederne, inden de afsluttende eksamner i gymansiet i 3g. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Usikker fremtid

De to kommende studenter kommer aldrig til at glemme, hvornår coronapandemien var på sit højeste.

- Det her er en forår og en sommer, vi aldrig glemmer, siger Emma.

- Det hjælper lidt, at vejret i lang tid har været så godt, og selv om vi er lidt på pause i vores fritidsjob i Nørre Nebel på henholdsvis Bjælkestuen og hos bageren, så tror vi da på en god tid igen, når alt det her er omme, siger Emma og Katja nærmest i munden på hinanden.

Tommelfingeren nedad. Katja Schweigler og Emma Kelså er kede af, at coronakrisen går ud over deres studenterfester og traditioner. Foto: Tatjana Johnsson
Alt bliver godt igen engang, siger vi til hinanden, men for de kommende studenter kan deres afslutning på tre vigtige år ikke gentages. Det ved Emma Kelså og Katja Schweigler godt. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce