Annonce
Vesterhavsposten

Der kommer smag på byfesten i Janderup

Enghavegaard Osteri & Gårdbutik gæster byfesten med smagsprøver torsdag aften. Arkivfoto: John Randeris

Nye tiltag giver interesserede mulighed for at smage mad fra lokalområdet og forskellige cocktails.

Annonce

Janderup: Byfestudvalget vil gerne tilføje nogle byfesten nogle smagsoplevelser.

Det er ifølge Stine Jakobsen baggrunden for, at besøgende som noget nyt kan få smagsprøver fra lokale firmaer samt komme til cocktailsmagning torsdag aften.

- Vi har allieret os med Vinspecialisten i Varde, der foreslog cocktails i stedet for whisky og rom, for det har der været mange andre steder, siger hun.

Deltagerne i det nye tiltag cocktailsmagning får seks forskellig cocktails, baseret på rom, gin og vodka.

Ligesom sidste år kan børn boltre sig med forskellige udfordringer i hallen lørdag formiddag. Arkivfoto
Annonce

Specialiteter

Klokken 18-20 torsdag aften disker Enghavegård Osteri & Gårdbutik og Fjordgård Vin, begge Kjelst, samt Warwik Bryghus og Vinspecialisten fra Varde op med forskellige smagsprøver.

- Det er hipt med delikatesser, og mange ved ikke, at der er kommet nye ejere i Enghavegård Osteri, eller at vi har en europamester i portvin. Derfor vil vi gerne sætte fokus på, hvad man kan få lige uden for døren, siger Stine Jakobsen.

Hun håber, der møder rigtig mange op den aften, hvor man også er motorcykel- og biltræf.

Annonce

Billigere fest

Nyt er det også, at festaftenen med spisning og dans i år har hyret dj'en Carsten Agerbæk fra Billum i stedet for som tidligere et liveband. Det skyldes to ting: Lavere billetpris og opfyldelse af musikønsker.

- Vi har sat billetprisen ned fra 250 kroner til 150 kroner og håber, at det vil afføde flere deltagere. Samtidig kan en dj opfylde de fleste af de numre, som folk ønsker at få spillet, siger Stine Jakobsen.

Nyt er også, at udvalget har sat sæbekasseræs på pause. Det skyldes, at der kun var et par stykker, der byggede en sæbekassebil, og det tager forholdsvis lang tid at sætte banen op, oplyser hun.

Annonce

Burger-succes

Byg selv-burger fredag klokken 17.15 er der ikke rørt ved. Den trækker nemlig et par hundrede børn og voksne.

Børn kan lørdag formiddag boltre sig i hallen, hvor hjælpere står klar til at guide dem igennem de forskellige springbaner og andre udfordringer, der er stillet op.

- Det er gymnastikken, der står for det, og sidste år kunne de mærke, at det gav flere nye gymnaster, siger Stine Jakobsen.

Lørdag er der også mulighed for gratis morgenmad, afprøve sit held i bankospil og straffekonkurrencen, der er opdelt i forskellige aldersgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce