Annonce
Vesterhavsposten

Der samles ind til en skaterbane i Nørre Nebel

De tre venner Janik Lykke Steffensen, Jacob Frederiksen og Casper Heiselberg kæmper for at få en skaterbane til Nørre Nebel. Privatfoto
Janik, Jacob og Casper kæmper for at få en skaterbane bagved Form og Fritid, som, de også tror, kan tiltrække turister. Asfalt og fundament er lagt, nu mangler de bare 97.500 kroner.
Annonce

Nørre Nebel: I Nørre Nebel vil en gruppe unge fyre anført af 16-årige Janik Lykke Steffensen gå langt for at få samlet penge ind til en skaterpark.

- Vi har faktisk allerede et asfalteret område og et fundament klar bag Form og Fritid her i Nørre Nebel, siger 16-årige Janik Lykke Steffensen, der lige nu går på efterskole i Øse, hvor han har undervist i og været med til at oprette skating, som et valgfag.

- Jeg er vild med at skate og faktisk også med at undervise. Så lige nu går jeg efter at blive lærer, siger han.

Janik har faktisk undervist i skating, siden han var 14 år gammel - også på ungdomsskolen i Nørre Nebel, hvor de kørte til Skjern og stod på skateboard.

Det er også muligt at lokke flere turister til byen med en skaterbane.

Janik Lykke Steffensen

Annonce

Røre i andedammen

De tre venner, der foruden Janik tæller 17-årige Jacob Frederiksen og 16-årige Casper Heiselberg, vil gå langt for at få drømmen opfyldt om en skaterbane i Nørre Nebel.

- Vi har allieret os med Aksel Ølgaard kendt fra vores ungdomsskole og SSP, og den næste vi vil tage fat i er den lokale politiker Birger Filskov, siger Janik Lykke Steffensen, der også har planer om at mødes med den lokale handelsforening.

Desuden søger de tre venner lokale fonde.

- Det er også muligt at lokke flere turister til byen med en skaterbane. Så kan en mor i en familie for eksempel svømme eller spille badminton inde i hallen, mens hendes børn og mand skater eller omvendt, siger Janik med et smil.

Han er ikke et sekund i tvivl om, at det her skaterprojekt, kan blive en succes for alle involverede.

Annonce

Rampefeber

Lige nu og her kører man i Nørre Nebel på lånte ramper.

- Ungdomsskolen i Varde har et par ramper, vi har lånt frem til december i år, siger Janik Lykke Steffensen og tilføjer:

- Vi kunne godt tænke os i fremtiden at søge økonomi til cirka 13 styk løse stålramper, så vi kan flytte rundt på dem selv og skabe kreative områder at skate på. Det ville bare være så fedt.

Prisen for ramperne ligger på cirka 97.500 kroner.

For de tre mænd i Nørre Nebel er det at skate ikke bare en sport, det er en kultur og et specielt sammenhold, som skal opleves. Man er velkommen til at kigge forbi, når drengene giver den gas på ramperne i Nørre Nebel ved Form og Fritid.

Skating baggrund

- I 1950’erne udsprang skateboardet fra surfboardet, da californiske surfere fik den idé, at de ville surfe på asfalten.

- Det allerførste skateboard blev kaldt et ”fortovs-surfbræt”. Det blev lavet ved at sætte hjul fra et par gamle rulleskøjter på et lille træbræt.

- På de første skateboards var hjulene lavet af ler, der var et dårligt materiale. De var derfor farlige at køre på og svære at lave tricks på.

- Allan Gelfand kendt som Ollie opfandt det første moderne skatertrick: Ollien, hvor skateren sparker brættet op i luften og hopper, så skateboardet bliver hængende under fødderne.

- Ollien gik verden rundt og mange påstod, det var fake, og at boardet var limet fast på Allans fødder.

- I Danmark åbnede den første indendørs skaterpark i Skive i 80’erne. ”Skate and create”-miljøet og måden at bruge byrummet på nye måder, var nået over Atlanten.

Kilde: www.streetattack.dk

Lige nu har man i Nørre Nebel på skaterområdet bag ved Form og Fritid lånt ramper fra ungdomsskolen i Varde frem til december. Privatfoto
Janik Lykke Steffensen, der ses flyvende her, håber at få samlet ind til flytbare ramper, så man kan være kreativ med at lave diverse skaterformationer på banen. Privatfoto
Der er et aktivt skaterliv i Nørre Nebel, hvor især unge fyre, giver den gas på deres boards. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce