Annonce
Vesterhavsposten

Det klinger i Klanghuset for Helle og Ramji

Ramji Singh og Helle Dayal spiller i Klanghuset på gonger af varierende størrelse og desuden på metalskiver, synge- og krystalskåle samt på forskellige klokker og på monocords - et strengeinstrument. Privatfoto
Parret healer og afstresser med lydterapi, og det der kaldes gong gong bade i et nyt  Klanghus i Stausø.
Annonce

Stausø: Helle Dayal er mor til tre og kæreste med Ramji Singh, der oprindeligt er fra Mexico. De har mødt hinanden på Island i forbindelse med læring omkring deres passion for det

Ramji Singh er ikke uvant med at spille på gonger, da han oprindeligt er uddannet musiker med en forkærlighed for trommer. Privatfoto

spirituelle univers - især med fokus på yoga og lydterapi. Nu åbner de Klanghuset i Stausø.

Yoga og meditation og afstressende lyd følges ad i Klanghuset i Stausø. Privatfoto

- Ramji Singh har undervist i lydterapi i 15 år, og jeg har arbejdet med emnet i syv år, siger Helle Dayal, hvis efternavn er spirituelt og passer til hendes sjælskvalitet. Lidt med pendant til et kunstnernavn eller synonym for musiker eller forfatter.


Vi føler et kald, fordi vi selv har været gennem en transformation, til at hjælpe andre med det vi kan tilbyde, hvor hjertevarme er i højsædet.

Helle Dayal


Annonce

Man skal have sjælen med

Både Ramji og Helle er uddannet yogalærere.

- Kort fortalt hjælper og guider vi folk på en indre rejse i en dyb afspændingstilstand, mens man hviler halvsovende, siger Helle.

Ramji Singh er langt tilbage uddannet musiker med en forkærlighed for trommer, men har i mange år drevet et institut rundt omkring verden, hvor det handler om lyd og klang, der healer, beroliger og gør godt. Især hvis man er lidt stresset. Privatfoto
Annonce

Lydens betydning

Det er her, instrumenterne kommer ind.

- Henført i denne meditative tilstand spiller vi på bestemte instrumenter, der alle har den effekt, at de sætter krop og sind i en følelsesmæssig tilstand, der forløser og løsner op for ubalancer og fysiske blokeringer, forklarer hun.

Instrumenterne, der benyttes, er ikke alment kendte, men af asiatisk oprindelse.

Musik virker mod stress og angst

  • Canadiske forskere har gennemgået fire hundrede studier om musik og sundhed.
  • Musik kan være mere effektiv mod angst end nuværende medicin, lyder en af konklusionerne.
  • Musik spiller sammen med vores belønningssystem for at øge velværet.
  • Belønningshormonet dopamin frigøres, når man lytter til musik.

- Vi spiller på store gonger af varierende størrelse og desuden på metalskiver, synge- og krystalskåle og på forskellige klokker samt på monocords - et strengeinstrument.

Annonce

Baggrund og fremtid i Stausø

Helle har været fuldtids selvstændig yogalærer siden 2013. Hun har også uddannet mere end 2000 børneyogalærere i firmaet Yogarollinger. Børn og yoga er Helle særlig specialiseret i.

I lang tid var de bare venner, Ramji Singh og Helle Dayal, med en fælles passion for lydterapi og yoga og meditation. Nu er parret flyttet til Stausø og har åbnet Klanghuset. Privatfoto

Ramji er uddannet musiker. Hans favorit instrument var oprindeligt trommer - alle slags. Han er et kendt ansigt indenfor lydterapi og har uddannet folk indenfor klangmassage på eget institut i hele verden.

Ramji Singh udfører klangmassage og lydterapi ved brug af lydene fra disse klangskåle i det nye Klanghus. Privatfoto

- Jeg kan godt lide at synge og tromme i skoven, og da Ramji og jeg ofte har været i sommerhus i Houstrup ved Blåbjerg, kunne vi mærke, at herude er der en helt særlig energi, siger Helle og tilføjer:

Apotekets musicure

  • Musicure er specielt komponeret musik, der er designet til at giver oplevelser og virke afstressende.
  • Musikken er komponeret på baggrund af mere end 10 års forskning, og man forsker stadig i musikkens effekt.

- Så det er ikke tilfældigt, at vi åbner Klanghuset på denne egn i en fredelig by, som Stausø, hvor folk allerede har taget udtrolig godt imod os.

Annonce

Klanghusets atmosfære

Parret travlt med at klargøre Klanghuset, der består af to etager fordelt på 140 kvadratmeter.

- Vi har revet alle skillevægge ned og har indrettet et lydrum på første sal med udsigt til loftsbjælker, hvor man ligger på lammeskind, og hvor sansestemningen er sat med aromadiffusere og æteriske olier i et æstetisk stille rum, siger Helle.

Ramji Singh ser også frem til at lave en lydhave i Stausø til både lydterapi og yoga. Privatfoto

Senere vil der blive anlagt terapihave med sauna og bad, hvor man kan dyrke både meditation, yoga og lydterapi.

Helle Dayal har mange års erfaring med blandt andet yoga og lydmassage. Hun har uddannet 2000 børneyogalærere alene i Danmark. Privatfoto

- Vi rejser begge to meget, og underviser internationalt, derfor er det også skønt med et både økonomisk overkommeligt og charmerende hus, slutter Helle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce