Annonce
Vesterhavsposten

Det kolde gys er blevet populært

Luli Pedersen, Annemarie Kristensen og Jonna Jørgensen er vilde med at vinterbade i Hvidbjerg. Privatfoto.

Hvorfor vinterbadning er blevet noget nær hver mands eje på vores kolde breddegrader, er der mange bud på, men det har helt sikkert med velvære og sundhed at gøre.

Annonce

Blåvand: Vinterbadning - bare ordet, kan få det til at gyse i de fleste. Dog ynder flere og flere at dyrke vinterbadning, og nyder fællesskabet omkring oplevelsen. Da man kan få kulde-chok og besvime, når man plumper i vandet, anbefales det aldrig at vinterbade alene.

Hvis man er ny i vinterbadning, begynder man oftest med at vinterbade sidst på sommeren for langsomt at tilvænne kroppen til de kolde vandtemperaturer. I det hele taget er ordet vinterbader en anelse misvisende i forhold til selve akten, da langt de fleste vinterbadere foretrækker et enkelt dyp eller to, inden man går på land igen.

Veninderne på vej til Hvidbjerg strand for at vinterbade. Privatfoto
Annonce

Pige-vinter-badeklubben fra Oksbøl

Blåvand: I Blåvand bader en gruppe veninder flere gange om ugen i vinterperioden.

- Vi startede i sommers med at bade, nogle gange badede vi 4-5 gange i løbet af en uge, det er vi fortsat med, dog i vintersæsonen "kun" 2-3 gange i løbet af en uge, siger Luli Pedersen, der er efterskolelærer på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Hvis en af veninderne ikke når med ud at bade grundet ferie eller lignende, så mangler de både hinanden og velværet ved gyset.

- Det hele startede med at to veninder begyndte for et par år siden at vinterbade, og så gik snakken jo om ikke vi andre skulle med. Nu er vi seks piger som følges ad, og flere er på vej, siger Luli Pedersen.

Gruppen af veninder bader aldrig alene af sikkerhedsmæssige årsager, og nyder i det hele taget hinandens selskab. Veninderne er: Luli Pedersen, Annemarie Kristensen, Jonna Jørgensen, Merete Cramon og Marianne Harborg.

Badeveninderne har forsøgt at bade andre steder, men det er Hvidbjerg strand de oftest tager til. Når de er færdig med badet, og har fået tøj på, så får de altid en lille en.

- Det sker af og til at vi har tilskuere på, og de bliver også budt på en skænk - og de siger aldrig nej tak. Det er folk som bare sidder på stranden, og nyder udsigten i forvejen, folk er også gode til at heppe på os og vinke til os samt filme os, det synes vi er ret sjovt, siger hun.

Det kolde gys, veninde-vinterbadning i Blåvand. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce